Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 16-01

TILBURG, 16 januari 2007

Politie houdt werknemer aan voor verduistering

TILBURG - De politie heeft gisteravond kort na 22.00 uur, in een bedrijf aan de Dongeseweg een 20 jarige Tilburger aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. Op het moment dat de man het bedrijf wilde verlaten ging het alarm van een van de detectiepoorten af. Beveiligingsmedewerkers van het bedrijf hielden de man op en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat de verdachte een spelcomputer naar buiten wilde smokkelen. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau. Daar legde hij een bekennende verklaring af. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt man en vrouw aan na verlaten plaats ongeval

TILBURG In de Petrus Loosjesstraat hebben agenten kort na middernacht een 25 jarige vrouw uit Hilvarenbeek en een 23 jarige Tilburger aangehouden voor het verlaten plaats ongeval. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.

Getuigen verklaarden dat de auto waarin een van de verdachten reed op de Quirijnstoklaan in botsing was gekomen met de aan de linker zijde gelegen vangrail. Na de aanrijding was de bestuurder uit de auto gesprongen en weggerend. Toen de politie een onderzoek in de omgeving instelde, troffen de agenten het tweetal in de Petrus Loosjesstraat aan. De vrouw verklaarde tegenover de agenten bestuurster te zijn van de auto die betrokken was bij het verkeersongeval. Beide verdachten werden aangehouden. Een ademtest van de 23 jarige Tilburger wees uit dat hij 570 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG In een woning in de wijk Oerle hebben agenten vanmorgen een 46 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, zijn 32 jarige vriendin deed hiervan aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg kort na middernacht in de woning woorden met de verdachte waarmee ze samenwonend is. Deze woorden mondde uit in een relatieconflict waarbij de man het slachtoffer meerdere keren in het gezicht sloeg. Ook sloeg hij zijn vriendin met een bezem op de rug. Gealarmeerde agenten hielden de man in de woning aan en brachten hem over.

Politie houdt twee Fransmannen aan na korte achtervolging

TILBURG De politie heeft gistermiddag, na een korte achtervolging, op de Rijksweg A58 richting Breda, twee Fransozen van 22 en 25 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Beide mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance zagen de agenten op de Blaakweg een personenauto rijden die technisch gezien niet in goede staat verkeerde. Om een controle in te kunnen stellen, gaven de agenten de auto een stopteken. Hieraan voldeed de bestuurder niet. Bij het zien van de agenten verhoogde hij de snelheid en reed weg. Hij negeerde daarbij een rood verkeerslicht en vervolgde zijn weg over de vluchtstrook van de Rijksweg waarbij een snelheid van 160 kilometer per uur gemeten werd. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de bijrijder goederen uit het portiersraam weggooide. Korte tijd later lukte het de politie de auto te laten stoppen. Beide inzittenden werden aangehouden. In de berm troffen de agenten een plastic zak en wat kleinere zakjes wiet aan, van in totaal ongeveer 1 kilogram. De politie stelt naar de herkomst een onderzoek in.

Vechtersbazen aangehouden voor mishandeling en belediging

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tegen 01.00 uur, in de Kaapkoloniestraat twee mannen van 26 en 42 jaar, afkomstig uit s-Hertogenbosch en Tilburg aangehouden voor belediging en mishandeling. Agenten, die de melding kregen van huiselijk geweld, troffen in de Kaapkoloniestraat de Tilburger aan. Op het moment dat de Tilburger met de politie in gesprek was zag hij in vanuit zijn ooghoek de Bosschenaar uit een brandgang komen. Het tweetal vloog elkaar in de haren waarbij de Tilburger de man uit Den Bosch een klap in het gezicht gaf. Hierop hebben de agenten de Tilburger aangehouden. De Bosschenaar kon het tijdens de aanhouding niet nalaten de agenten te beledigen. Ook hij kreeg hierop een enkele reis richting bureau.

Auteur: Desiree Brabers