Gemeente Dordrecht


---

Herstart sportief project voor diabetici

Diabeter bewegen

Marjolein Brouwer

Fysiocentrum Balanz start in samenwerking met Bureau Sportstimulering van de gemeente Dordrecht en Gezondheidscentrum Stadspolders voor de tweede keer het project Diabeter bewegen. Diabeter bewegen is een sportstimuleringsprogramma waar diabetici onder begeleiding (op)nieuw gaan sporten/bewegen.
Vele enthousiaste diabetici zijn vorig jaar gestart met het eerste project van een half jaar sport/bewegen en voorlichting. Diabeter bewegen heeft in juni 2006 zelfs een oorkonde gewonnen voor het meest innovatieve programma in de diabeteszorg. Het programma is goed uitvoerbaar en laat goede resultaten zien.

Goede invloed lichaamsbeweging

Het doel van het project is om niet-actieve diabetes patiënten te stimuleren om sportief actief te worden en te blijven. Het blijkt namelijk zo te zijn dat mensen met diabetes die voldoende lichaamsbeweging hebben op de lange termijn een kleinere kans hebben op complicaties! Dit staat los van het feit of men wel of niet afvalt door extra te bewegen. Dus puur het feit dat als mensen met diabetes meer bewegen, blijkt hun levensverwachting aanmerkelijk te vergroten. Verder blijken mensen met diabetes die voldoende bewegen vaak minder medicijnen nodig te hebben om toch een goede bloedsuiker te houden.

Persoonlijk beweegprogramma

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk beweegprogramma. Diabetici nemen twee keer per week deel aan sportactiviteiten: één keer aan fysiofitness en een keer aan sport- en spel. Ook krijgen deelnemers van Diabeter bewegen voorlichting over diabetes en bewegen/ voeding/ life-style. Een diëtiste komt langs om deze groep te overtuigen dat diabetes en bewegen prima samen kan.

Start

Het tweede project start op dinsdagochtend 30 januari (10.30-12.00 uur) en/of donderdagavond 1 februari (19.30-21.00 uur). Het sport en spelgedeelte zal op woensdagmiddag zijn (14.00-15.00 uur). Geïnteresseerde diabetici kunnen voor meer informatie en/of inschrijving bellen naar Fysiotherapie Balanz tel. 078-6163033 na inschrijving ontvangen deelnemers een brief met uitnodiging voor een eerste intakegesprek met de fysiotherapeut.

document icoon diabeter_bewegen.jpg

Redactie
Marjolein Brouwer
Afdeling Communicatie

telefoon (078)639 6573

Informatie
Inge Wouters
Bureau Sportstimulering
telefoon (078) 639 8033