Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 16 januari 2007

Het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 16 januari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vaststellen van het subsidieplafond en de loonkostensubsidiebedragen voor het jaar 2007

Jaarlijks stelt het college de Beleidsregels voor het verstrekken van subsidie in de loonkosten bij het in dienst nemen van uitkeringsgerechtigden door werkgevers, vast. In 2006 is gebleken dat het verstrekken van de subsidies een zeer succesvol uitstroominstrument is. Zo zijn er bijna 300 bijstandsgerechtigden aan het werk gegaan. Deze personen waren afkomstig uit de sporen 2 en 3 (sporen geven afstand tot de arbeidsmarkt aan). Gezien de gunstige arbeidsmarkt en omdat het merendeel van de resterende klanten zijn ingedeeld in de sporen 4 en 5, wordt voorgesteld om - naast de sporen
1, 2 en 3 - ook een bedrag vast te stellen voor spoor 4. Het college stelde de volgende bedragen voor 2007 vast: 3.000 voor spoor 1, 9.000 voor spoor 2, 12.000 voor spoor 3 en voor spoor 4 17.500. De hoogte van het subsidieplafond loonkostensubsidies voor 2007 heeft het college vastgesteld op een bedrag van 2.500.000.

Afwijzing financiële bijdrage particuliere beveiliging Koperwiek

Het college heeft besloten om geen financiële bijdrage te geven voor particuliere beveiliging van winkelcentrum de Koperwiek. De ondernemersvereniging van het winkelcentrum had hier eerder om gevraagd in verband met meerkosten. Er is een nieuw Cao-akkoord gesloten voor beveiligers, waarin ook aspirant beveiligers beloond dienen te worden. Dit verklaart de meerkosten. De beveiliging in de Koperwiek heeft naast algemene taken veelal specifieke taken die zich richten op bijvoorbeeld winkelsurveillance, sleutelbeheer en dergelijke. Daarom ligt het niet voor de hand dat de gemeente hieraan mee gaat betalen. De gemeente garandeert een vaste bezetting van twee toezichthouders.

Beslissing op bezwaar balustrade en toegangsdeur dakterras

Het college heeft besloten de vergunning voor het aanbrengen van een balustrade en toegangsdeur op het dakterras op een garage van een woonhuis opnieuw te weigeren. Hierbij wordt de motivering van de commissie voor de bezwaarschriften overgenomen.

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2007

Het college nam het conceptraadsvoorstel en het conceptraadsbesluit over de Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2007 ter kennisgeving aan. Het voorstel is aangeboden door de voorzitter en griffier van de raad. De verordening is gebaseerd op de modelverordening van de VNG. De kostenvergoeding, de rechtspositie en de aanvullende voorzieningen onderwerpen die onder andere in de verordening aan bod komen.