Dienstenbond CNV

Harmonisatie Achmea CAO
16-01-2007

U heeft enkele weken geleden een info ontvangen over de vernieuwing van de Achmea CAO. Maar er moet natuurlijk ook geharmoniseerd worden. De arbeidsvoorwaarden van Interpolis en Achmea verschillen en zullen 1 arbeidsvoorwaardenpakket worden. In deze info vindt u onze uitgangspunten voor de Achmea CAO. Wij vragen aan u of u zich in die uitgangspunten kunt vinden.

De onderwerpen beloning, pensioen, arbeidsduur, verlof, employability, arbeidsomstandigheden en gezondheid, faciliteiten en kostenvergoedingen moeten in ieder geval geregeld worden. Daarnaast zijn een aantal algemene uitgangspunten van belang.

Wij vragen uw mening over de volgende uitgangspunten met betrekking tot de CAO:

* De waarde van het individuele arbeidsvoorwaardenpakket zal in de nieuwe situatie tenminste gelijkwaardig zijn, met behoud van het oude perspectief. Deze gelijkwaardigheid moet voor de individuele medewerkers inzichtelijk en toetsbaar zijn.
* Bestaande overgangsregelingen worden gerespecteerd. Daarmee wordt bedoeld dat per regeling wordt afgewogen en bepaald wat er mee gaat gebeuren. Bij de invoering van het nieuwe pakket wordt gestreefd naar zo min mogelijk nieuwe overgangsregelingen.
* Met betrekking tot beloning is het volgende van belang:
* functies zijn objectief gewaardeerd;

* het beloningssysteem is marktconform en uitdagend;
* er is een goede balans tussen vaste en variabele beloning.
* Met betrekking tot pensioenen is het volgende van belang:
* De eventuele overgang van de ene naar de andere pensioenregeling mag voor de medewerkers geen negatieve gevolgen hebben;
* Pensioen moet een inkomen inhouden waar je van op aan kunt;
* CNV Dienstenbond is geen voorstander van volledige defined contributionregelingen, omdat deze regelingen een onwenselijke eenzijdige verschuiving van risico van medewerkers inhoudt;
* Er moet voldoende dekkingsgraad zijn;

* De pensioenregeling moet transparant zijn.
* De verschillen in arbeidsduur zullen overbrugd worden. Dat kan door gebruikmaking van het arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem. Wel is van belang dat medewerkers niet gedwongen worden tot wijziging van hun individuele arbeidsduur.

* Employability zal een belangrijk onderwerp zijn, dat zeker ook meegenomen wordt in de vernieuwing. Het levensfasegericht diversiteitsbeleid zal er ook op gericht zijn om medewerkers inzetbaar te houden.

* De overige onderwerpen zullen op hun merites beoordeeld moeten worden. Hierbij zal het eerste uitgangspunt leidend zijn.

Graag willen wij voor 23 januari 2007 van u vernemen wat u van bovenstaande uitgangspunten vindt. Dat kan via secretariaat@cnvdibo.nl onder vermelding van Achmea CAO.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga i.wiersinga@cnvdibo.nl
023-5651052.

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet. Met een nieuwe CAO is het juist van belang om lid te zijn. Zo heb je immers echt invloed. Wellicht kunt u uw collega overtuigen. Wij rekenen op u!