Dienstenbond CNV

Een gezond 2007 voor medewerkers in de uitzendbranche! 16-01-2007

Is het al te laat voor een nieuwjaarswens? Niet als het om arbeidsomstandigheden gaat. Als bijlage (alleen voor leden) daarom speciaal voor vaste medewerkers in de uitzendbranche een informatiekrant met daarin alles over arbozaken.

Verbeterkrant
In de Verbeterkrant, die onze leden thuis bezorgd krijgen,vindt u alles over arbeidsomstandigheden. Goede arbeidsomstandigheden zijn van groot belang voor uw gezondheid en uw werkplezier. In de Verbeterkrant vindt u terug welk arbobeleid er in de uitzendbranche wordt gevoerd en wat er dit jaar allemaal gaat veranderen.

Vanaf 2007 gaat de nieuwe Arbowet gelden. Dit betekent dat bedrijven zelf een grotere verantwoordelijkheid krijgen voor de arbeidsomstandigheden. Werkgever en werknemers moet het samen eens worden over de maatregelen die nodig zijn om goede arbeidsomstandigheden te krijgen en te behouden. Een actieve rol van werknemers is dus van groot belang. Lees daarom de krant goed!

Leden positief over nieuwe pensioenrichtlijn per 1 januari 2007 In december 2006 hebben de vakbonden en de werkgeversvereniging ABU een principe akkoord bereikt over een nieuwe pensioenrichtlijn van de vaste medewerkers van uitzendondernemingen. Belangrijke verbeteringen in deze nieuwe richtlijn zijn een verlaging van de intredeleeftijd, afschaffing van de wachttijd, een verlaging van de franchise en een stelsel van ouderdoms- en nabestaandenpensioen op opbouwbasis in plaats van op risicobasis.

Deze nieuwe pensioenrichtlijn is aan de leden voorgelegd en de reacties waren positief. Dit betekent dat wij nu samen met de ABU verder gaan met de invoering van de richtlijn. Een aparte informatiebrochure over de nieuwe pensioenrichtlijn volgt zo spoedig mogelijk.

Geef uw mening in 2007!
Wilt u graag meepraten over uw arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, opleidingsmogelijkheden, werkdruk en belangrijke ontwikkelingen in de sector?

Dan ben ik op zoek naar u! Medio 2007 staan de onderhandelingen voor de CAO voor Vaste medewerkers van Uitzendondernemingen weer op het programma. En gedurende het hele jaar zijn er werkgroepen, bijvoorbeeld over werkdruk, waaraan CNV Dienstenbond actief deelneemt.

Graag willen wij daarom een emailgroep van vaste medewerkers in de uitzendbranche opzetten. Het doel is om een aantal mensen te verzamelen die ondergetekende en elkaar op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen binnen hun bedrijf. En die ook graag hun mening geven over vraagstukken waar wij als vakbond door uw werkgever mee geconfronteerd worden. Het plan is om voornamelijk via de e-mail met elkaar in contact te staan zodat we snel en makkelijk contact kunnen hebben en elkaar op de hoogte kunnen houden. Praat u graag mee? Meld u dan aan voor de VASTMED-emailgroep via s.hendriks@cnvdibo.nl

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben over de Verbeterkrant, de nieuwe pensioenrichtlijn, of een ander onderwerp dan kunt altijd contact op nemen met Sandra Hendriks via tel.nr. 023- 5651052 of per e-mail s.hendriks@cnvdibo.nl