Provincie Utrecht

recreatie De Schammer

Groen licht recreatie De Schammer

16-1-2007 -

Gedeputeerde Staten zijn akkoord met het bestemmingsplan "De Schammer 2006" van de gemeente Leusden. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dit open gebied tussen Leusden en Amersfoort te ontwikkelen tot een recreatie- en natuurgebied. Het gebied krijgt tevens een functie als waterbergingsgebied.

Op iniatief van de provincie Utrecht is samen met de gemeenten Leusden en Amersfoort, het Waterschap Vallei en Eem en het Utrechts Landschap het "Inrichtingsplan recreatie- en natuurgebied De Schammer" opgesteld. Dit plan voorziet in de ontwikkeling van het gebied ten noordwesten van Leusden. De goedkeuring van het bestemmingsplan is een belangrijke stap richting daadwerkelijke realisering. De grondverwerving kan nu van start.

De Schammer wordt in de toekomst een recreatie- en natuurgebied met een regionale functie. Inwoners van Leusden en Amersfoort kunnen hier terecht om te wandelen, fietsen of kanovaren. Ook is er ruimte voor de sportvelden van hockeyvereniging MHCL uit Leusden, momenteel in de kern gevestigd. Een aansluiting op het toekomstige tunneltje onder de A28 zorgt voor ontsluiting van het gebied voor de inwoners van Amersfoort.

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 030 - 258 3118