Provincie Drenthe

Uitgave brochure De oogst verschenen - Terugblik GS op bestuursperiode 2003 2007
16 Jan 2007

Gedeputeerde staten kijken in de brochure De Oogst terug op de bereikte resultaten in hun bestuursperiode 2003 2007. Werk maken in een veilig en sociaal Drenthe is hierbij leidend geweest. Met het collegeprogramma zijn nieuwe impulsen gegeven aan de ontwikkelingen in de provincie Drenthe. Met werkgelegenheid als kern van het beleid stonden de ontwikkeling van het stedelijk en landelijk gebied, onderwijs en kennisinfrastructuur, bereikbaarheid, veiligheid en sociaal evenwicht centraal.

In deze collegeperiode is sterk de nadruk gelegd op de uitvoering van het beleid. Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe systeem van de provinciale subsidies. De ontvangers van subsidies worden meer op de behaalde resultaten beoordeeld. Het aantal budgetinstellingen is teruggebracht. Ook is veel samenwerking gezocht met andere overheden en maatschappelijke organisaties en waar de provincie betrokken was bij de uitvoering van projecten, is rechtstreeks contact gelegd met de burger.

De oogst
In de brochure De oogst worden de resultaten van het collegeprogramma 2003 2007 inhoudelijk, financieel en op werkwijze beschreven. De titel van deze brochure werd ingegeven door het beeld van het Drentse platteland. Het beeld van de oogst die wordt ingehaald als de tijd daarvoor rijp is.

GeĂŻnteresseerden kunnen de brochure bekijken op www.drenthe.nl (PDF, 1300 kB) of een exemplaar opvragen bij de Stafgroep Communicatie via (0592) 36 52 65.