Verdachten aangehouden van beroving

Waddinxveen, 16-01-2007 o De politie Hollands Midden heeft dinsdag 19 en woensdag 20 december 2006 drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het plegen van één beroving en een poging tot beroving. Op 23 en 24 november nam de politie twee aangiftes op van oudere vrouwen die met geweld door meerdere jongens beroofd werden dan wel dat ze dit poogden. Uit het politie-onderzoek en een tip werden de jongens verdacht. Een vierde jongen uit Waddinxveen die in 1e instantie ook werd aangehouden werd nog dezelfde dag vrijgelaten omdat hij geen verdachte in deze zaak bleek te zijn.

De eerste poging tot beroving vond plaats op 23 november rond 15.45 uur op de Johannes Postlaan. Twee jongens trokken daar aan de tas van een 66 jarige vrouw uit Waddinxveen. De vrouw kwam door het geweld ten val. Zij liet haar tas niet los en werd door de jongens een stukje over straat getrokken. Omdat het de jongens niet lukte de tas te bemachtigen, lieten ze de tas los en renden weg.

De tweede geslaagde beroving vond plaats op 24 november rond 16.15 uur aan de Prins Bernhardlaan. Twee jongens trokken daar aan de handtas van een 77 jarige vrouw. Door het geweld viel de vrouw en gingen de twee er met haar tas vandoor. De vrouw liep door de val een hoofdwond op.

De politie startte op basis van de aangiftes een onderzoek op. Naar aanleiding van dat onderzoek en een waardevolle tip werd de identiteit van de vermoedelijke dader(s) bekend en konden zij als verdachten half december worden aangehouden.

De drie verdachten zijn op vrijdag 22 december 2006 voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Inmiddels zijn zij op 8 januari 2007 door de raadkamer van de rechtbank weer op vrije voeten gesteld.