Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 16 januari

BREDA, 16 januari 2007

Man aangehouden na schietpartij

BREDA: De politie heeft een 48-jarige man uit Breda aangehouden in verband met het neerschieten van een 49-jarige Bredanaar. Het schietincident vond maandagochtend rond 03:00 uur plaats in een woning in de Tramsingel. Het slachtoffer is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij in de loop van de maandag geopereerd. Zijn toestand is stabiel.

De verdachte heeft zich maandagmorgen om 09:40 uur vrijwillig gemeld bij de politie. Hierop is hij meteen aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar. In de woning van het slachtoffer ontstond een zakelijk geschil. Dit ontaardde in de uiteindelijke schietpartij in de woning, waarbij het slachtoffer enkele malen van dichtbij werd beschoten in zijn bovenlichaam.

De 35-jarige Bredase vriendin van het slachtoffer was aanwezig in de woning en alarmeerde de hulpdiensten. De verdachte heeft tijdens zijn verhoor met de politie bekend het slachtoffer te hebben neergeschoten. De politie onderzoekt de zaak nog en wil onder andere het gebruikte wapen nog vinden.

Aangehouden man blijkt meer op kerfstok te hebben

BREDA: Politieagenten surveilleerden maandagmiddag rond 14:00 uur in de Belcrumweg toen ze een 34-jarige Bredase automobilist zagen rijden, die niet handsfree aan het bellen was. De wagen van de man bleek niet gekeurd en onverzekerd. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Daar werd duidelijk dat de verdachte een rijontzegging had naar aanleiding van een eerder feit. Tevens bleek hij een boete open te hebben staan van 714 euro. Na het voldoen van deze boete en 130 euro voor het bellen en vijftig euro voor de apk, kon de man te voet weer naar huis.

Meisje aangehouden na bekladding

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag om 16:00 uur in de Schoonhout een 17-jarig meisje uit Etten-Leur aangehouden in verband met de bekladding van een standbeeld. Zij schreef met krijt op het standbeeld. Ze werd overgebracht naar het bureau en kan vooruitkijken naar een HALT-straf.

Dronken bestuurder rijdt gevaarlijk

BREDA: Agenten zagen dinsdagmorgen 01:50 uur een auto met piepende banden wegrijden bij een taxistandplaats in de Donkvaart. Door zijn te hoge snelheid reed hij linksaf de Adriaan van Bergenstraat op over het trottoir. In de nabijheid liepen enkele voetgangers over dit trottoir die gevaar liepen door het weggedrag van de automobilist. De politie hield de man, 51 jaar uit Breda, aan en concludeerde dat deze teveel gedronken had. Een test wees op een waarde van 750 ug/l. De man kreeg een rijverbod opgelegd van negen uur en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Automobilist verliest ladder

BREDA: Dinsdagmorgen rond 07:30 uur reed een 35-jarige automobilist uit Oosterhout over de A58 ter hoogte van knooppunt Princeville. De man reed in een bestelbus vanuit de richting Etten-Leur in de richting Breda Noord, toen hij een trap verloor die hij bovenop zijn bestelbus vervoerde. In totaal zes personenautos raakten reden vervolgens over de ladder heen. Hierdoor ontstond schade aan de autos. Er ontstond een korte file.

Politie controleert snelheid

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmorgen tussen 08:10 uur en 14:55 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoevenseweg. De toegestane snelheid is op dat traject 80 km/u. 3744 automobilisten passeerden de mobiele controlepost. Twintig automobilisten deden dat met en te hoge snelheid. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 107 km/u.

Op de Sander in Etten-Leur in Alphen werd ook gecontroleerd. 283 passanten passeerden daar de controle. Daarvan gingen er 33 in de fout en overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

BREDA: In Breda op de Graaf Engelbertlaan werden 2348 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 178 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/uur, terwijl 70 km/uur maximaal is toegestaan.

Over snelheidscontroles

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Politie controleert kluisjes: niks gevonden

BREDA: Vier medewerkers van het politieteam Breda Zuid-Oost en personeelsleden van scholen hebben dinsdag kluisjes van scholieren onderzocht. Dit gebeurde in het kader van het convenant Veilige School, waarin een samenwerkingsverband is afgesloten door de scholen voortgezet onderwijs, gemeente Breda, bureau Halt, Justitie en politie. Het doel van de actie was om te controleren op verdovende middelen en bij aantreffen daarvan repressief op te treden. Op de verschillende gecontroleerde scholen zijn ongeveer 4.500 kluisjes in gebruik bij leerlingen. Ruim 500 kluisjes zijn geopend en gecontroleerd. De politie is zeer tevreden over de controle: er geen verdovende middelen aangetroffen.

Over Veilige School

Om het werk- en pedagogische klimaat en daarmee ook de onderwijskansen van leerlingen te beschermen en te bevorderen, heeft iedere school huis- en gedragsregels opgesteld. Deze staan vermeld in de schoolgids. De scholen willen immers een veilige omgeving bieden waar leerlingen zich op hun gemak voelen, kunnen leren en vrienden kunnen maken. Ook voor het welbevinden van de personeelsleden van de scholen is een veilige werkplek van groot belang.

Auteur: Andre van den Hul