Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 16 januari

BERGEN OP ZOOM, 16 januari 2007

Antwerpenaar fietst over A58

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige inwoner van Antwerpen aangehouden. Agenten kregen rond 13.30 uur een melding dat er een man op de A58 fietste en troffen de Antwerpenaar inderdaad ter hoogte van knooppunt De Stok aan op de vluchtstrook. Hij zwierf naar eigen zeggen wat rond door Nederland. De man kreeg een proces-verbaal en het vriendelijke verzoek voortaan gewoon over het fietspad te rijden.

Jongen (12) vernielt ruit in Oudenbosch

OUDENBOSCH: Een 12-jarige jongen uit Oudenbosch is maandagavond rond 19.30 uur aangehouden nadat hij een steentje tegen een ruit van een woning aan de Acer Flamingostraat had gegooid. De bewoner zat in zijn woonkamer toen hij plotseling een klap hoorde en zag dat er een flinke scheur in een ruit aan de voorzijde van zijn woning zat. Op straat liepen drie kinderen weg die werden bijgehaald door de bewoner. De 12-jarige jongen gaf toe uit baldadigheid gegooid te hebben. Na verhoor is hij heengezonden: bekeken wordt of hij voor een Halt-traject in aanmerking komt.

Graffitispuiter aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen rond 01.45 uur een 19-jarige Roosendaler aangehouden op de Dunantstraat. Hij wordt ervan verdacht daar graffiti te hebben gespoten op diverse plekken aan de Markt en de Burgemeester Freijterslaan. De Roosendaler gedroeg zich verdacht op de Dunantstraat en bij fouillering bleek de man enkele spuitbussen en een digitale camera op zak te hebben. Op zijn camera stonden fotos van locaties die hij even tevoren had bezocht en graffiti. De Roosendaler is in verzekering gesteld. Na verhoor mocht hij dinsdagmiddag weer vertrekken; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft deels bekend.

Beginnende bestuurder onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op de Randweg West is dinsdagmorgen rond 02.15 uur een 22-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij mocht bij een controle blazen met 195 ug/l als resultaat.

Dat is normaal gesproken een toegestane hoeveelheid, maar niet voor de categorie beginnende bestuurders waarin de man valt; hij heeft kort dan vijf jaar geleden zijn rijbewijs gehaald. Voor deze automobilisten is 88 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid ademalcoholgehalte in het bloed. De Roosendaler kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

Bergenaar (24) aangehouden na achtervolging

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige Bergenaar is dinsdagmorgen rond 02.45 uur aangehouden op het Hof van Sulzbach. Hij wordt verdacht van een inbraak dan wel poging tot inbraak bij een horecazaak aan de Beukenlaan. Daar werd een ruit met een stoeptegel ingegooid, maar niets meegenomen. Kort na de inbraakmelding pikte gealarmeerde agenten twee beide mannen op die met hoge snelheid op een scooter zonder licht reden. De politie achtervolgde het tweetal over onder andere de Markgravenlaan en de Herenweg. Uiteindelijk lukte het de 24-jarige Bergenaar aan te houden; hij verschool zich op het dak van een schuurtje bij een woning aan het Hof van Sulzbach. De man is in verzekering gesteld. Zijn maat wordt nog gezocht.

Roosendaler zorgt voor vonkenregen op A17

OUD GASTEL: De politie heeft dinsdagmorgen rond 09.15 uur een 44-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de A17. De verdachte werd aangewezen door getuigen als de bestuurder van een personenauto waarvan het linker voorwiel afgebroken was. De verdachte reed volgens getuigen enkele kilometers op een remschijf over de snelweg, waarbij sprake was van een vonkenregen. De man zou ongeveer 100 km/u hebben gereden. Toen agenten de man aanhielden, concludeerden ze dat hij te veel gedronken had. Een test wees op een waarde van 750 ug/l. De man kreeg een rijverbod opgelegd van negen uur en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag een 30-jarige Roosendaler en een 47-jarige Haagse vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde rond 13.00 uur bij een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat. Het tweetal probeerde cosmetica te stelen. Bij hun aanhouding waren ze in het bezit van twee truien, vermoedelijk kort daarvoor gestolen bij een andere winkel in dezelfde straat. Het tweetal is mee naar het bureau genomen; de politie onderzoekt de zaak.

Auto botst op shovel in Wouw

WOUW: Een 70-jarige inwoonster van St. Maartensdijk is dinsdagmiddag rond 13.30 uur gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed met haar personenauto over de Roosendaalsebaan toen ze op de kruising met de Molensingel verzuimde een shovel, bestuurd door een 30-jarige Bredanaar, voor te laten gaan. De shovel reed over de
Roosendaalsebaan, uit de richting Roosendaal en wilde via de Molensingel verder rijden richting Wouwse Plantage. Een botsing was onvermijdelijk. Daarbij kwam de vrouw bekneld te zitten. De brandweer moest eraan te pas komen om haar uit het voertuig te bevrijden. Het slachtoffer werd korte tijd later met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Snelheidscontrole in Steenbergen

STEENBERGEN: Bij een snelheidscontrole aan de Burgemeester van Loonstraat zijn dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 1244 passanten gecontroleerd. De controle vond plaats, omdat het fietspad op deze weg onderdeel uitmaakt van de rijbaan en dus tot gevaarlijke situaties kan leiden. 62 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul