Dienstenbond CNV

PGGM: Hoe staat het met de CNV Dienstenbond CAO-inzet? 16-01-2007

We hebben u zojuist in algemene zin bericht over de stand van zaken in het CAO-overleg met PGGM. De berichtgeving van uw werkgever over het CAO-overleg deelt CNV Dienstenbond niet. Vandaar dat wij u bijgaand op de hoogte stellen van de stand van zaken ten aanzien van de CNV Dienstenbond CAO-inzet en de reactie van uw werkgever.

Gezien de berichtgeving van uw werkgever ligt de beleving over het CAO-overleg bij beide partijen anders. Daarom zetten wij voor u nog eens alle door ons ingebrachte punten op een rijtje met daarbij de reactie van uw werkgever.

Loon
CNV Dienstenbond heeft een salarisverhoging van 2,5% structureel gevraagd en een verhoging van de eindejaarsuitkering naar 8,33%. PGGM biedt 0,8% structureel en 1% in de levensloop.

Ziektekosten
CNV Dienstenbond heeft inzicht gevraagd in de gevolgen van de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel voor medewerkers van PGGM.

PGGM heeft aangegeven dat dit niet mogelijk is, omdat zij geen inzicht hebben in de persoonlijke financiële situatie van medewerkers. PGGM geeft wel aan dat de maatmanberekeningen waarbij bij de vorige CAO-onderhandelingen vanuit is gegaan, wel redelijk lijken te kloppen. CNV Dienstenbond heeft werkgever gevraagd om een extra werkgeversbijdrage voor de ziektekosten.

PGGM geeft aan dat zij het percentage van de tegemoetkoming in de ziektekosten handhaaft, maar dat PGGM door de stijging van de premies wel meer bijdraagt.

CNV Dienstenbond heeft een aanvullend voorstel gedaan ten aanzien van de medewerkers die (met financiële gegevens onderbouwd) kunnen aantonen dat zij als gevolg van de invoering van het nieuwe zorgstelsel onevenredig zijn getroffen, een beroep kunnen doen op de gelden uit de voormalige 5% regeling. Dit voorstel is tevens door de andere bonden gesteund.

PGGM heeft aangegeven hier niet in mee te willen gaan.

Scholing
CNV Dienstenbond heeft gevraagd om inzicht in de wijze waarop scholingsbudgetten worden verdeeld. PGGM heeft dit gedaan.

CNV Dienstenbond heeft voorgesteld een financiële tegenprestatie voor het behalen van een functiegerichte opleiding toe te kennen. PGGM is van mening dat medewerkers voldoende beloning kunnen behalen in goed functioneren en eventuele doorgroeimogelijkheden.

Werktijden
CNV Dienstenbond heeft voorgesteld om de pilot 4 x 9 uur werken voor Pensioenbedrijf en Advies definitief te maken en uit te breiden naar de gehele organisatie. In eerste instantie was de reactie van PGGM dat medewerkers hieraan geen behoefte hebben. In tweede instantie onderkende PGGM de behoefte wel, maar gaf aan dat het MT besloten had dat bedrijfsorganisatorisch 4 X 9 uur werken niet mogelijk was.

Levensloop
CNV Dienstenbond heeft voorgesteld dat de verlofopname in verband met levensloop kan worden stopgezet bij ziekte. PGGM gaat hiermee niet akkoord.

CNV Dienstenbond heeft voorgesteld om in het levensloopreglement op te nemen dat PGGM bij weigering van het verlof een alternatief aan de medewerker zal bieden. PGGM heeft aangegeven dit niet te willen opnemen, maar dat men in de praktijk altijd een alternatief zal bieden.

Werkplezier
PGGM heeft aangegeven om via de uitkomsten van de MTO-meting extra aandacht te geven aan plezier in het werk. De vakbonden zullen over de resultaten op de hoogte worden gesteld.

Internationale collegialiteit
PGGM geeft aan te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vakbondsvoordeel
CNV Dienstenbond: fiscaal gunstige regeling vakbondscontributie PGGM: akkoord

Tot zover de stand van zaken. Wij houden u op de hoogte! Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u terecht bij uw bestuurder Carmen Scheuneman via telefoon 040-2116674 of via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl