Aedes

Corporaties kunnen weer subsidiabele scholingsplannen indienen

16 januari 2007

De nieuwe ESF-regeling voor de periode 2007-2013 is definitief vastgesteld. Corporaties kunnen daarom op dit moment weer projecten die voor ESF-gelden in aanmerking komen, indienen bij het Fonds Scholing en Ontwikkeling (FSOW). Het FSOW biedt daarvoor twee mogelijkheden aan.

De eerste mogelijkheid bestaat uit een individuele ESF-aanvraag waarbij het scholingsplan van de corporatie wordt getoetst en wordt ingediend voor subsidie. De tweede mogelijkheid betreft een gezamenlijke branche-aanvraag. Deze zal bestaan uit tien tot vijftien opleidingsactiviteiten. Het is ook mogelijk om aan beide mogelijkheden deel te nemen, maar dan moet het om verschillende scholingskosten gaan.

Opleidingskosten voor opleidingen en deelnemers tot en met MBO-niveau vier komen voor subsidie in aanmerking. Voor de ESF-subsidie komen hiervoor onder meer externe opleidingskosten, loonkosten van instructeurs/trainers, en kosten voor de locatie en studiemateriaal in aanmerking.

De Subsidieregeling ESF 2007-2013 biedt ten opzichte van de voorgaande regeling minder mogelijkheden. Zo is er een lager subsidiepercentage van 40 procent, kunnen minder kostensoorten als subsidiabel worden aanmerkt en is de regeling gericht op opleidingen tot en met het MBO-niveau. Om dit te compenseren neemt het FSOW de kosten van projectmanagement, projectadministratie en aanvragerschap geheel voor eigen rekening. Dit betekent dat het FSOW deelnemende woningcorporaties geen tegemoetkoming in de administratiekosten in rekening zal brengen.

Meer informatie over op de website van FSOW of op de website van het Agentschap SZW.