Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 4 januari 2007

Koninklijke Metaalunie van start met Innovatie Prestatie Contract

Dertig metaalbedrijven starten in 2007 onder penvoerderschap van de Koninklijke Metaalunie met hun Innovatie Prestatie Contract (IPC). Op de valreep van 2006 gaf Economische Zaken groen licht. Binnen dit IPC voeren de bedrijven een zelf opgesteld driejarig innovatietraject uit. Ook zullen collectieve samenwerkingsverbanden worden opgestart.

De Koninklijke Metaalunie vindt het IPC een belangrijke stimulans voor ondernemers om, naast de reguliere aanpassingen binnen de bedrijfsvoering, knelpunten in innovatietrajecten op te lossen. De overheid geeft de ondernemer hierbij een financieel steuntje in de rug. Het innovatieplan van een bedrijf is minimaal 60.000 euro voor een periode van drie jaar. De subsidie is vijftig procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 50.000 euro.

Op dinsdag 16 januari 2007 komen de deelnemers aan het IPC voor het eerst bijeen in Nieuwegein. Onder penvoerderschap van de Metaalunie zullen zij dan ook mogelijke samenwerkingsverbanden onderzoeken. De deelnemende bedrijven komen uit verschillende sectoren, wat waardevolle kruisbestuivingen kan opleveren.

De Koninklijke Metaalunie is met meer dan 12.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 19 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan zo'n 145.000 mensen.