Ingezonden persbericht

RECTIFICATIE: De officiële opening heeft plaats op dinsdag 16 januari 2007
om 19.00 uur !!!!!

UITNODIGING

EXPOSITIE "Ik, de ander" van kunstenaar

JUST SCHAFGANS

in CONFERENTIEHOTEL ISVW,

DODEWEG 8, 3832 RD LEUSDEN

Officiële opening: dinsdag 16 januari 2007

om 19.00 uur door Johan Wieberdink, coördinator Centrum voor Zelfbezinning

te Leusden

De avond duurt tot 21.00 uur

De expositie duurt tot en met 11 maart 2007

De expositie i.s.m. Amadeus Art is 7 dagen per week te zien in de warme ambiance van het hotel. De toegang is gratis.

Hans Walgenbach, directeur Historisch Museum Rotterdam, beschrijft Schafgans' werk als volgt: "Het werk van Just Schafgans kan tegen zijn achtergrond (hij werkte 15 jaar als programmeur voor optische sterrekunde aan de Sterrewacht te Leiden) geplaatst worden. Zijn fascinatie voor het ontstaan van het heelal, van voor de oerknal levert eigenzinnig werk op; het onzichtbare zichtbaar maken, in de traditie van Paul Klee, Joan Miró. Schafgans' werk ontstaat gevoelsmatig; ontwikkelt zichzelf via kleine beeldsegmenten die zelfstandig ontstaan om zich later tot een groter geheel te kristalliseren, waarna de titels van de werken ontstaan. In een persoonlijke beeldtaal, opgebouwd met kleur, tekst, compositie en vormen, visualiseert Schafgans abstracte thema's zoals levensangst, oerkracht, kwetsbaarheid, onschuld. Achter de maskers vandaan wil Schafgans ons het ware gezicht van de mens tonen, het gelaat waarin de wereld zich afspiegelt en het oneindige zich manifesteert".

Just Schafgans (Rotterdam, 1940) is sinds 1982 werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft verschillende individuele exposities en groepsexposities achter zijn naam staan.

Abstracte kunst in een inspirerende omgeving

Conferentiehotel ISVW is een sfeervolle accommodatie dat onder architectuur van bekende ontwerpers als K.P.C. de Bazel is opgebouwd aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek. De basis van het prachtige complex is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. Een rijk verleden en een overweldigende omgeving maakt Conferentiehotel ISVW tot een excellente toplocatie voor de inspirerende kunst van Just Schafgans.

U bent van harte welkom!

Conferentiehotel ISVW,

Chantal Orth, manager

email: receptie@isvw.nl

internet: http://www.isvw.nl/
internet: http://www.amadeusart.nl

Conferentiehotel ISVW
Dodeweg 8
3832 RD Leusden