Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 16-01-2007

Schennispleger aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft maandag een verdachte van schennispleging aangehouden. Omstreeks 16.55 uur kwam bij de politie een melding binnen. Een vrouw uit Nieuwegein was op het Jaagpad geconfronteerd met een schennispleger en voorzag de politie van een signalement. Op basis hiervan kon in de omgeving een 34-jarige man uit Lopik worden aanhouden. De man heeft in zijn verhoor toegegeven dat hij zich in het verleden in de omgeving van het Hollandse Jaagpad vaker heeft schuldig gemaakt aan het plegen van schennis. De politie heeft echter pas één andere aangifte ontvangen. Personen die in de afgelopen maanden ook geconfronteerd werden met een schennispleger, maar geen aangifte deden, wordt verzocht zich alsnog bij de politie van het district Lekstroom te melden. Dit kan via tel: 0900-8844.

Autokrakers aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Parkhout heeft de politie twee verdachten van een autokraak aangehouden.

Dinsdagmorgen omstreeks 03.25 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van een auto die aan de Nijemonde geparkeerd stond, was ingeslagen. Agenten namen poolshoogte en zagen dat er een navigatiesysteem uit de auto was gestolen. In de omgeving werd gezocht naar de verdachten, die op een scooter waren gevlucht. Op de Parkhout zagen agenten twee jongens, van 16 en 17 jaar oud uit Nieuwegein, rijden. Toen ze werden aangesproken lieten ze een lifehammer vallen. In de buddyseat lag een navigatiesysteem. De jongens zijn aangehouden en ingesloten.

Fietsverlichtingscontrole

HOUTEN Op het Imkerseind heeft de politie maandagmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden. In tien minuten tijd werden zeven fietsers bekeurd die onjuiste verlichting hadden.