Politie Hollands Midden

Datum: 16 januari 2007

Bureau Communicatie is vanmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur bereikbaar via de persalarmeringsregeling. Dit betekent dat in geval van calamiteiten (persalarmwaardige calamiteiten) het semafoonnummer kan worden gebeld.

Noordwijkerhout Aanrijding op bruggetje Op maandag 15 januari rond 20.10 uur, is er een aanrijding gebeurd op een bruggetje van de Leidsevaart. Een 20 jarige Noordwijker reed als bestuurder van een auto uit de richting van Noordwijkerhout naar Lisse. Toen de man halverwege een van de bruggetjes van de Leidsevaart was zag hij een andere auto op zich afkomen. De automobilisten konden elkaar niet meer ontwijken en botsten op elkaar. De bijrijder van de Noordwijker raakte door de botsing gewond aan haar onderbeen en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist, een 24 jarige Noordwijkerhouter en zijn passagier, hoefden niet naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Leiden Brandweer en politie rukken uit voor aangestoken vuur De politie heeft op maandag 15 januari, rond 18.45 uur, drie mannen aangehouden nadat zij een vuurtje hadden gestoken op de binnenplaats aan het Rapenburg. De drie mannen van 19, 23 en 26 jaar, wonende in Leiden hadden grof vuil zoals kastjes en lattenbodems in brand gestoken. Ze wilden van de troep af en dachten dit met een brandje te kunnen bereiken. De brandweer werd er echter door buurtbewoners bijgeroepen omdat de vlammen te hoog reikten. Dit leverde gevaar op voor de buurt, de binnenplaats is omringd met oude panden. De politie heeft de mannen op verdenking van brandstichting aangehouden. De mannen waren bij aankomst van de brandweer het vuur al aan het blussen, de brandweer heeft het werk afgemaakt.

Leiden Fietser aangereden

Maandagavond, 15 januari, even voor 18.00 uur vond op de Ommedijkseweg een ernstig verkeersongeval plaats. Een 25 jarige bestuurder uit Wassenaar reed over de Ommedijkseweg in de richting van zijn woonplaats. Tussen de Maaldrift en de J. Pellenbargweg zag de bestuurder plotseling een fietser voor zijn auto. De bestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. Vermoedelijk wilde de fietser, een 31 jarige Katwijker, bij de oversteekplaats oversteken. De Katwijker werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De Ommedijkseweg is ter hoogte van de oprit van de A44 enige tijd afgesloten geweest.

Leiden Jongens gooien fiets in water

De politie heeft maandagavond 15 januari rond 21.30 uur een 17 jarige jongen uit Leiden en een 19 jarige jongen uit Oegstgeest aangehouden. Een getuige zag bij de Klokpoort dat de jongens een fiets in het water van de Singel gooiden. Hij belde 1-1-2 en de politie trof de twee aan. Zij waren inmiddels geklommen op een hek/schut bij een fietsenmaker. Beide jongens kregen een proces-verbaal en zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Politie onderzoekt brandstichting

De politie doet onderzoek naar brandstichting in het in aanbouw zijnde Detentiecentrum aan de Eikenlaan. Dinsdagmorgen 16 januari ontstond daar rond 06.00 uur een brandje dat bleek te zijn aangestoken. De brandweer kon het vuurtje snel doven. Er is geen schade aan het gebouw ontstaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiderdorp Aanhoudingen voor mishandeling

De politie heeft maandag 15 januari vijf meisjes van 13 en 14 jaar uit Leiden en Leiderdorp aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14 jarige Leiderdorpse. De mishandeling vond plaats op vrijdagmiddag, 5 januari, toen de Leiderdorpse en een vriendin naar hun fietsen liepen bij winkelcentrum De Winkelhof. Een groep meisjes, vage bekenden van het slachtoffer, had het kennelijk op haar gemunt. De groep volgde de twee, waarna meerdere meisjes de Leiderdorpse sloegen en schopten. De aanleiding van de mishandeling was volgens de verdachten dat het slachtoffer arrogant zou hebben gekeken naar hen.

Leimuiden Verdachten van poging tot inbraak aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht 16 januari rond 02.20 uur in een weiland en op een erf aan de Vriezekoop-Zuid drie mannen uit Amsterdam van 19, 20 en 25 jaar aangehouden. De drie hadden kort daarvoor geprobeerd in te breken in een bloemenwinkel aan het Dorpsplein. Een getuige had de drie bij de bloemenwinkel opgemerkt en zag even later braakschade aan de deur. Hij belde de politie die onmiddellijk een zoekactie naar de drie instelde. De zoekactie bleek succesvol. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Zoeterwoude Mishandeling bij het voetbalveld

De politie heeft zaterdag 13 januari een 57 jarige man uit Zoeterwoude aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31 jarige scheidsrechter uit Wateringen. De verdachte, begeleider van een voetbalteam, was het tijdens de tweede helft van de wedstrijd steeds niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. De verdachte werd van het veld afgestuurd nadat hij de scheidsrechter meerdere malen had beledigd en al een paar waarschuwingen had gehad. Terwijl de gegevens van de begeleider werden genoteerd kwam deze het veld weer op en sloeg het boekje en pen uit de handen van de scheidsrechter. Vervolgens werd ook een kleedkamersleutel met daaraan vast een houten plankje tegen de scheidsrechter gegooid. De wedstrijd werd hierop gestaakt en men liep terug naar de kleedkamers. De verdachte die verderop stond te wachten sloeg de scheidsrechter vervolgens in zijn gezicht. De verdachte werd door anderen weggeduwd waarna hij er vandoor ging. De politie heeft de verdachte later in de avond in zijn woning aangehouden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --