ISO Certificaat voor kwaliteitssysteem van Regardz Hospitality

Bridgez developm.

www.regardz.nl

jobheilijgers.JPG

Afgelopen woensdag 10 januari is het kwaliteitssysteem van geheel Regardz Hospitality Group volgens de norm ISO 9001-2000 gecertificeerd. Regardz Hospitality Group is de eerste horecaketen in Nederland die haar kwaliteitmanagement volgens het multi-site principe heeft ingericht en heeft laten certificeren.

Een groot deel van de bedrijven van Regardz Hospitality Group was al ISO gecertificeerd, daarin liep Regardz al jaren vooruit op de markt. Recent is de strategie van de voorheen decentraal gestuurde organisatie gewijzigd en is ervoor gekozen de bedrijven samen te voegen onder 1 label; Regardz Hospitality Group, specialist in de bijeenkomstenmarkt. Als gevolg van deze strategische wijziging ontstond de behoefte om kwaliteitmanagement als groep vorm te geven en vanuit het hoofdkantoor sturing te geven aan het totaal kwaliteitmanagement systeem van de 12 bedrijven. Het antwoord is gevonden in het multi-site principe; in deze methode worden beleid en procedures vanuit het hoofdkantoor vastgelegd en worden de bedrijven van de groep steekproefsgewijs getoetst op het actief werken aan kwaliteitverbetering, conform vastgelegde procedures.

Het bijzondere van de wijze waarop het kwaliteitmanagement systeem van Regardz is ingericht, is dat alle kwaliteitsbepalende aspecten van de dienstverlening van de gehele groep zijn vastgelegd in 1 hoofdproces, bestaande uit 7 stappen. Hierdoor worden logge handboeken die na een certificatie in de kast verdwijnen voorkomen, is een efficiencyslag in de organisatie gemaakt en is een werkelijk goed werkbaar systeem gecreëerd; een unicum in horeca Nederland, aldus Job Heilijgers, algemeen directeur van Regardz Hospitality Group.

Regardz Hospitality Group exploiteert hotels en meeting centers in Nederland. Voor haar hotels maakt Regardz gebruik van het franchise label van Golden Tulip, de meeting centers zijn onder eigen label samengebracht. Regardz Meeting Centers is met zeven locaties marktleider in Nederland.


---
NOTE VOOR REDACTIE