Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 16-01-2007

Aanrijding tegen boom

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij een bestuurder met zijn auto tegen een boom reed.

Rond 23.10 uur kreeg de politie een melding dat een bestuurder met zijn auto tegen een boom op de Amsterdamsestraatweg was gereden. Ter plaatse trof de politie de auto met de bestuurder aan. De bestuurder was vermoedelijke door de klap op de achterbank terecht gekomen.

De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd zodat personeel van de ambulance de man uit de auto kon halen. De 28-jarige automobilist uit Nieuwegein werd met onbekend letsel naar het UMC gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijke toedracht van de aanrijding.

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op de Karpaten een beroving plaats van een man. Door kordaat optreden wist hij zijn belager weg te jagen.

Een 50-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 21.30 uur over de Karpaten toen hij plotseling van achteren werd benaderd door een onbekende man. De onbekende man bedreigde de Utrechter met vermoedelijk een vuurwapen en eiste geld. Doordat het slachtoffer zijn belager direct een paar schoppen verkocht staakte de overvaller zijn daad en vluchtte weg.

De politie is op zoek naar getuigen deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 januari een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Een politieman in vrije tijd zag ter hoogte van de Domstraat een man tegen een auto schoppen en proberen in te breken. De agent greep direct in en hield de man (geen gegeven bekend) aan. Omdat de verdachte zich hevig verzetten kreeg de agent hulp van een getuige. Uiteindelijk werd de verdachte met gepast geweld en geboeid overgebracht naar het bureau.

Diefstal uit auto

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden na inbraak in een auto. Omstreeks 10.20 uur kreeg de politie de melding dat een auto-eigenaar achter een autokraker aan zat. De man had gezien dat er werd ingebroken in zijn auto op de Prof. Zonnebloemlaan. Uit de auto werd een navigatiesysteem gestolen. De man ging achter de 16-jarige verdachte uit Utrecht aan. Door gewaarschuwde agenten werd de jongen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 05.00 uur werd de 57-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op de Zevenwouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 520 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige klant

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg. Omstreeks 17.50 uur maakte de man in een winkel aan het Godebaldkwartier stennis. Hij bedreigde twee medewerkers van de winkel en sloeg ook nog een andere medewerker. De 33-jarige man werd aangehouden door beveiligingspersoneel en hij werd ingesloten voor verhoor.

In de war

UTRECHT- Op maandagavond werd een verwarde man aangehouden. Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie de melding van een lastige passagier op buslijn 4. De buschauffeur wilde het kaartje zien van een 39-jarige man uit Duitsland. Hij had geen kaartje en begon direct de chauffeur te bedreigen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bleef psychisch erg onstabiel en krijgt hiervoor hulp.