Gemeente Ferwerderadiel

GEMEENTERAAD IN GESPREK MET INWONERS GEMEENTE

Uitnodiging om gesprekspunten in te leveren.

De gemeenteraad van Ferwerderadiel heeft in zijn vergadering van 16 november 2006 besloten om gespreksbijeenkomsten met inwoners te organiseren. De bedoeling daarvan is om - indien blijkt dat daaraan bij de inwoners van Ferwerderadiel behoefte bestaat - regelmatig bijeenkomsten te houden waarin door raadsleden rechtstreeks wordt gesproken met inwoners van de gemeente over door hen aan te dragen onderwerpen. Hierdoor zijn raadsleden nog beter op de hoogte van wat er speelt en kan gebruik gemaakt worden van de ideeën die bewoners aandragen. Voor de inwoners van Ferwerderadiel betekent dit dat er een klankbord ontstaat waar zij hun invloed kunnen laten gelden. Ze kunnen raadsleden direct aanspreken en krijgen onmiddellijk te horen hoe politieke partijen denken over ingebrachte onderwerpen. Daarnaast wordt nog tijdens de bijeenkomst bepaald hoe het onderwerp verder wordt afgehandeld.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld als een middel voor burgers om met de raad in discussie te gaan over zelf aan te dragen gespreksonderwerpen. Voor het indienen van een klacht, zienswijzen of bezwaarschriften dienen andere vormen van overleg.

Zodra er voldoende gespreksonderwerpen zijn ingediend wordt een datum gepland. Eerst wil de raad de behoefte onder de inwoners aan zo'n bijeenkomst peilen en onderwerpen inventariseren. Bij de bijeenkomst zal één raadslid per fractie aanwezig zijn, dus totaal zes raadsleden, alsmede de griffier.

De gemeenteraad nodigt de inwoners van Ferwerderadiel uit om met gesprekspunten te komen. De aan te dragen onderwerpen vallen natuurlijk onder de invloedssfeer van de gemeente. Twijfelt u eraan of uw gesprekspunt wel geschikt is voor zo'n bijeenkomst, neem dat contact op met de raadsgriffier. Hij zal dan nagaan of het onderwerp in aanmerking komt voor behandeling in de gespreksbijeenkomst.

Gesprekspunten voor deze eerste gespreksbijeenkomst kunnen tot 1 maart 2007 worden ingediend bij de griffier van de gemeenteraad, telefoon (0518) 418822 of per e-mail k.corsel@ferwerderadiel.nl

De gemeenteraad van Ferwerderadiel.