Ingezonden persbericht


Persbericht

Nycomed officieel gelanceerd als samengevoegde groep

Hoofddorp, 15 januari 2007 -Vandaag kondigde het bedrijf de officiële lancering van de samengevoegde groep aan, volgend op de op 31 december 2006 afgeronde acquisitie van ALTANA Pharma AG. Nycomed focust zich nu op integratie van de twee bedrijven en waarborging van het hoge niveau van klantenservice. De lancering van vandaag vormt het startsein voor de actieve integratiefase van de twee ondernemingen.

Håkan Björklund, CEO van Nycomed, zei: "Onze primaire zorg is welzijn van de patiënt, dus wij blijven ons richten op het zijn van een responsieve en betrouwbare partner voor onze cliënten. Wij zetten ons 100 procent in voor naleving van onze verplichtingen en het leveren van het hoge serviceniveau dat mensen terecht van ons verwachten. Daarnaast moeten wij dit jaar de twee ondernemingen integreren: een proces dat nu actief van start gaat. Hoewel de voortgang op schema ligt, bevinden wij ons pas in de eerste fase van definiëren van de toekomstige vorm van de onderneming."

De eerste belangrijke integratiestappen werden gevormd door de benoeming van de leden van het Executive Committee en de Country Managers. Ook het team dat het integratieproces leidt is samengesteld en geïnstalleerd.

Een van de volgende integratiestappen is het opzetten van een nieuw hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, dat naar verwachting rond mei van dit jaar operationeel zal zijn. Er wordt ook verwacht dat de hoofden van de ondernemingsafdelingen en de lokaal werkende bedrijven in het voorjaar van 2007 het grootste deel van hun organisatie structuur hebben opgezet. Van de in het totaal 50 landen waar Nycomed op de markt aanwezig is, is er een overlap van Nycomed en ALTANA Pharma in 14 landen. In het merendeel van deze markten zal de impact van de reorganisatie dan ook beperkt zijn. In 2007 zullen ook een aantal naamsveranderingen plaatsvinden, aangezien de lokale ondernemingen van ALTANA Pharma gaandeweg het jaar de juridische overgang naar het Nycomed bedrijfsmerk voltooien.

"Dit is de meest opwindende fase uit de historie van ons bedrijf tot nu toe", aldus Håkan Björklund. "Nycomed is een uitstekende onderneming binnen de gezondheidszorg met een groeiende marktpositie, betere toegang tot nieuwe producten en een brede geografische scope. Ons belangrijkste doel is het aanbieden van medicijnen die voor de patiënt een echt verschil maken en voor de leverancier van gezondheidszorg werkelijke waarde vertegenwoordigen. Ik weet absoluut zeker dat wij, ondanks de uitdagingen die ongetwijfeld op ons pad liggen, onze doelen zullen bereiken."

In 2006 liet het merendeel van de producten van Nycomed groei zien, waarbij Pantoprazol, voor maag- en darm problemen als gevolg van overmatig maagzuur, het product is dat de hoogste omzet genereert. Nycomed introduceerde in 2006 een aantal producten op Europese markten, zoals Matrifen® (fentanyl patch), een behandeling tegen ernstige op opioïden reagerende chronische pijn, en Preotact® (parathyroid hormone, PTH), een bij osteoporose gebruikt geneesmiddel. Alvesco® (ciclesonide), een nieuwe behandeling voor ziekten van de luchtwegen zoals astma, is binnen belangrijke Europese markten goedgekeurd voor de behandeling van patiënten van 12 jaar en ouder en werd eveneens geïntroduceerd binnen verschillende wereldwijde markten, zoals Brazilië en Canada.

Over Nycomed

Nycomed is een farmaceutische onderneming met meer dan 12.000 werknemers, die streven naar een verbetering van de kwaliteit van het leven van patiënten. De onderneming levert medicijnen en producten voor specialisten en huisartsen en binnen bepaalde markten ook zonder doktersrecept verkrijgbare geneesmiddelen.

De onderneming is actief binnen een scala aan geneeskundige gebieden, zoals cardiologie, gastro-enterologie, osteoporose, luchtwegen, pijnbestrijding en weefselbeheer. Nieuwe producten worden ontwikkeld op basis van zowel eigen onderzoek als onderzoek door externe partners. Nycomed, met activiteiten in heel Europa en binnen snel groeiende markten zoals Latijns-Amerika, Rusland/GOS en de regio Asia-Pacific, is in circa 50 markten over de hele wereld vertegenwoordigd.

De in een besloten vennootschap ondergebrachte groep bereikte een niet-gecontroleerd geschat verkoopcijfer op jaarbasis van circa E 3.4 miljard en een EBITDA van circa E 927 miljoen (2006). Na de acquisitie van ALTANA Pharma AG, die op 1 januari 2007 werd afgerond, verhuist Nycomed zijn hoofdkantoor van de groep van Roskilde naar Zürich.

Ga voor meer informatie naar www.nycomed.com

Meer informatie

ALTANA Pharma bv

Mike Egli

Telefoon: 023 566 87 00
Fax: 023 566 88 00

-----------------------
K-07-2595

K-07-2595

ALTANA Pharma bv

Jupiterstraat 250 2132 HK Hoofddorp Nederland

T (+31) 23 566 87 00
F (+31) 23 566 88 00
www.altanapharma.nl


---- --