Ingezonden persbericht


BSN Medical kiest Unisys voor IT-outsourcingservices

Schiphol-Rijk, 16 januari 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft een wereldwijd IT-outsourcingcontract getekend met het Duitse BSN Medical GmbH. BSN is wereldwijd actief in het leveren van medische producten voor wondverzorging, orthopedie en flebologie. Unisys gaat het bedrijf op basis van het contract een complete set van IT-diensten leveren. Het vijfjarige contract heeft voor Unisys een geschatte waarde van circa 35 miljoen dollar.

Unisys gaat outsourcingdiensten aan BSN Medical leveren op 35 locaties wereldwijd, waaronder het Nederlandse kantoor in Almere, en ondersteunt daarbij in totaal zo'n 3.500 medewerkers. De diensten omvatten SAP- en niet-SAP-systeemoplossingen, WAN- en LAN-ondersteuning en messaging. Unisys biedt tevens desktopdiensten en een gebruikershelpdesk voor het ondersteunen van medewerkers van BSN Medical.

BSN Medical neemt met deze overeenkomst een volgende stap op het gebied van wereldwijde IT-dienstverlening en een geïntegreerde wereldwijde infrastructuur ter ondersteuning van zijn productielocaties en kantoren.

"De volgende logische stap in onze groeistrategie is het standaardiseren en uitbreiden van onze IT-infrastructuur", zegt Reinhard Quante, CIO van BSN Medical. "Onze internationale doelstellingen vragen om een IT-servicespartner met een wereldwijde dekking, die onze standaarden internationaal kan leveren en deze ook goed lokaal kan invullen. Unisys overtuigde ons dat het aan onze eisen kon voldoen. We rondden de outsourcingovereenkomst in slechts zes maanden af. We verwachten dankzij de samenwerking met Unisys belangrijke voordelen te kunnen realiseren voor ons eigen bedrijf en onze klanten." Unisys zal in 2007 stapsgewijs de verantwoordelijkheid overnemen voor de IT-infrastructuur van BSN Medical.

"BSN Medical deelt duidelijk het Unisys-commitment van innovatie en klantenservice", zegt Jos Schoemaker, Vice-President en General Manager Continental Europe, Unisys Global Outsourcing and Infrastructure Services. "Wij zijn ervan overtuigd dat het beheer van de IT-infrastructuur door Unisys BSN Medical de flexibiliteit biedt om steeds snel te reageren op markteisen en om nieuwe manieren te ontwikkelen om klanten te bedienen."

Unisys-outsourcing: oplossingen voor Secure Business Operations BSN Medical heeft met de selectie van Unisys gekozen voor een dienstenleverancier in de top 10 van de International Association of Outsourcing Professionals. De outsourcingoplossingen van Unisys zorgen voor het inzicht dat nodig is om bedrijfsprocessen echt veilig te maken. De oplossingen maken gebruik van de Unisys 3D Visible Enterprise-benadering. Die stelt een klant in staat om inzicht te krijgen in oorzaak-gevolgrelaties tussen strategie, processen en IT binnen de gehele onderneming. Dit inzicht ondersteunt betere beslissingen en helpt bij het vermijden van onvoorziene consequenties van beslissingen en kosten. Klanten die gebruikmaken van de Unisys-oursourcingdiensten, kunnen daardoor profiteren van veilige bedrijfsprocessen die leiden tot betere prestaties in klantenservice, grotere klanttevredenheid, meer wendbaarheid en concurrentievoordeel in een competitieve omgeving.

# # #

Over BSN Medical
BSN Medical is een succesvolle internationale onderneming met een focus op het produceren en vermarkten van medische producten voor wondverzorging, orthopedie en flebologie. Het bedrijf is één van de grootste leveranciers van gips, traditionele wondverzorgingsproducten en drukverbanden. Het hoofdkantoor van BSN is gevestigd in Hamburg. Bekende producten zijn Leukoplast, Tensoplast, Jobst, Orthoglass en Tricodur. Het bedrijf telt circa 3.500 medewerkers en is vertegenwoordigd in 25 landen. BSN heeft productievestigingen in Duitsland, Frankrijk, de VS, Zuid-Afrika en Mexico. De organisatie is in 2001 opgericht als een joint venture door Beiersdorf AG en Smith & Nephew PLC. In 2006 volgde een overname door Montagu Private Equity.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.

Ingezonden persbericht