Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 januari 2007

De Baarsjes zoekt jongeren voor een "theaterbattle"

Stadsdeel De Baarsjes zoekt jongeren uit De Baarsjes in de leeftijd van 15 tot 23 jaar die zich willen voorbereiden op een "theaterbattle" gedurende de komende zomer tussen jongeren uit Amsterdam-West en Amsterdam-Oost. Deelname is gratis.

"Theaterbattle" is een vorm van interactief theater, georganiseerd door Marijn Vissers van Improphondo. Bij een theaterbattle nemen twee teams het tegen elkaar op. Een jury beoordeelt het geheel op techniek, inhoud en amusement. De spelers vragen aan het publiek suggesties op basis waarvan zij scènes gaan spelen. Het publiek mag ook mee bepalen welke groep het beste heeft gespeeld. Bij de 'theaterbattle' wordt streng gejureerd, maar het publiek mag bijvoorbeeld natte sponzen gooien als het niet eens is met de juryuitspraak. Dit is een bewuste constructie. Hierdoor ontstaat een positief gevoel, vanuit het publiek, naar de spelers toe en gaan eventuele negatieve gevoelens naar de jury. De spelers bevinden zich hierdoor als het ware in een warm bad. Daarnaast resulteert deze veiligheid in amusant inhoudelijk spel. Dit geeft de spelers de mogelijkheid om zichzelf goed te laten zien.

Het stadsdeel wil door middel van het organiseren van een 'theaterbattle' kunst aan de jongeren introduceren. In het project staat verbreiding van de kunst en de kracht van het improvisatietheater voor en door jongeren centraal. Dit gebeurt door het trainen van de jongeren en jongerenwerkers. En tevens door de jongeren actief te betrekken bij het organiseren en uitvoeren van optredens op lagere scholen, wijk activiteiten en andere culturele manifestaties. Via deze activiteiten en de lessen improvisatie leren de jongeren samen te werken, spelplezier te ervaren, rekening te houden met de ander, om te gaan met succes en falen, te vertrouwen in hun eigen kunnen.

Het 'theaterbattle' project is al van start gegaan in Amsterdam Oost. De jongeren uit De Baarsjes kunnen aan dit project meedoen met jongeren uit Amsterdam Nieuw West. Het project kan in het volgende seizoen resulteren in 'theaterbattles' door heel de stad.

Opgave en informatie

Marijn Vissers (Improphondo)

06- 23 44 91 83

info@improphondo.nl

www.improphondo.nl