--------------------------------------------------------------------------
       Copaco Belgium breidt zijn distributiecontract met Canon uit       
--------------------------------------------------------------------------

Consumentenproducten van Canon beschikbaar via Copaco Belgium Ninove, 16/01/2007

ICT-distributeur Copaco Belgium startte per 1 januari met de distributie van het productenpallet van Canon Consumer Imaging (CCI). Hiermee breidt het bedrijf zijn bestaande distributiecontract met Canon aanzienlijk uit. Via het contract met deze prominente partner profileert Copaco Belgium zich als gespecialiseerde distributeur van totaaloplossingen voor 'Photo & Imaging'.

Eind september sloot Copaco Belgium een distributiecontract met Canon voor de verdeling van (multimedia)projectoren naar het reseller- en AV-kanaal. Omdat de distributie van de projectoren goed verloopt en omdat Copaco Belgium zich verder wil profileren als gespecialiseerde distributeur van totale fotografie- en visualisatieoplossingen, besluiten beide partners het bestaande contract te verruimen.

De consumentenproducten uit het CCI-pallet bereiken de consument via een netwerk van verdelers, waaronder nu dus Copaco Belgium. Régis Vermeire, managing director van Copaco Belgium, legt uit: "Het productgamma van CCI bestaat uit printers, multifunctionals, scanners, webcams, projectoren, en de bekende analoge en digitale video- en fotocamera's. Dit assortiment vormt een perfecte uitbreiding op ons bestaand visueel aanbod en opent ons de deuren naar een nieuw, door Copaco Belgium onontgonnen, marktsegment zijnde de digitale fotografie en de daarbij horende printers."

Voor meer informatie over de hierboven vermelde producten, kunt u terecht op www.copaco-belgium.be of op www.canon.be.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over COPACO Belgium (www.copaco-belgium.be)
COPACO Belgium - het vroegere 'Copaco-D²max' of 'D²max' - is actief in België en Luxemburg als distributeur van hightechapparatuur voor bedrijven en consumenten.
COPACO Belgium is een zogenaamde 'value-added distributeur' die een full-serviceplan aan zijn klanten aanbiedt: ze worden door het bedrijf begeleid bij hun orders en transport en krijgen verschillende mogelijkheden tot financiering. COPACO Belgium heeft ook een dealer- en eindgebruikers-hotline, biedt 'on site' service en gaat in op speciale verzoeken van zijn klanten.
COPACO Belgium is onderverdeeld in vier afdelingen: ICT systems & peripherals, Connected Homesolutions, Software en Wireless/ Industry / Automotive and security solutions.
De Copaco ICT Division mikt op bedrijven en professionele gebruikers, met merken als Xerox, NEC, Toshiba, Philips, Pioneer, Epson, Matrox en Neovo. Het professionele gamma bestaat uit printers, LCD- en plasmaschermen, scanners, projectors, notebooks en computersystemen. De Copaco Belgium Connected Home Division richt zich op consumenteninformatica en -elektronica, met merken als onder meer Archos, Neovo, Freecom, Epson, Pioneer en V²Max, het eigen merk dat D²max in 2003 lanceerde. Het consumentenaanbod omvat LCD-schermen en -tv's, opslagapparatuur en multimediaspelers, waarbij COPACO Belgium zich positioneert als aanbieder van 'high end home entertainment'-oplossingen. De relatief nieuwe Software Division van COPACO Belgium verdeelt Microsoft, Kaspersky, Nero, Adobe en Computer Associates. Wireless/ Industry and security solutions - het vroegere The Wireless Corporation - verdeelt draadloze, bedrijfs- en beveiligingsoplossingen en oplossingen voor de automotive markt
De onderneming werd opgericht onder de naam D²max in 1999. In juli 2005 werd D²max, onder de naam Copaco-D²max - opgenomen in het Nederlandse Copaco BV, dat op zijn beurt tot de Europese groep EWG (European Wholesale Group) behoort. EWG is actief in 14 landen en kent om en bij 60.000 IT-'resellers' in Europa. In september 2005 breidde Copaco-D²max zijn activiteiten uit naar Frankrijk met de uitbouw van Copaco France SAS (www.copaco-france.com). De geconsolideerde groepsomzet bedroeg 550 miljoen euro in 2005.
Contact
COPACO Belgium, Nederwijk 267, 9400 Ninove, Philippe d'Haeseleer, Product & Marketing Manager, T : +32 (0)54 31 00 00, F : +32 (0)54 31 00 90, pdhaeseleer@dmax.be, www.copaco-belgium.be
Over Canon (www.canon.be)
Om de Belux-markt op ideale wijze te benaderen, werkt Canon Belgium NV/SA, vanuit de hoofdzetel in Diegem, nauw samen met zijn branches verspreid over heel het land: Antwerpen, Gent, Diegem (voor Brussel en Brabant), Namen en Luxemburg (Groothertogdom). In totaal stelt Canon Belgium zo'n 320 gemotiveerde medewerkers aan het werk, waarvan ruim een derde dagelijks tekent voor een onberispelijke service in the field. Het sales team vertegenwoordigt iets meer dan een vijfde van het totale personeelsbestand (11 CCI / 55 CBS). Het overige deel is werkzaam in de ondersteunende departementen: Marketing, Customer Service, Support, Sales Administratie, ICT, Finance, HR, en Corporate Communication. Aan het hoofd van Canon Belgium NV/SA staat een president met een Zwitsers/Italiaanse nationaliteit: Jean-Marie Minelli.
Mediarelatie
NewsEngine PR, Kim Heylen, T: +32 (0)3 260 96 42, F: +32 (0)3 237 23 25, E: kim.heylen@newsenginepr.com, www.newsenginepr.com. Ref.:DMX0084-419FB6