Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AKRON Group verkoopt twee Oostenrijkse objecten met een totaalwaarde van 12 miljoen Euro aan Redevco.

Beide core-plus objecten, zeer gunstig gelegen in en om Wenen, waren in een gesloten fonds van de AKRON Group, AKRON Immobilien Opportunities I GmbH ondergebracht. Bij de verkoop kon aan de investeerders een rendement van ruim 15% p.a. worden uitbetaald.

"De verkoop van beide panden bevestigt nogmaals de strategie van de AKRON Group: door zeer zekere en weloverwogen investeringen kunnen bovengemiddelde winsten behaald worden", aldus Christian Thalhammer, CEO van de AKRON Group.

"Met het verwerven van deze panden op A-1 locaties verklaart Redevco zich wederom bereid om in het kader van zijn investeringsactiviteiten zich langdurig in de Oostenrijkse detailhandel vast te leggen: wij investeren graag daar waar mensen met plezier inkopen doen". verklaart Jörg F. Bitzer, Managing Director Redevco Centraal Europa, gevestigd in Wenen.

Het vastgoed
Beide objecten met een totaal-oppervlakte van bijna 12.000 m2 zijn langdurig verhuurd aan bouwmaterialenhandel Quester.

AKRON Group
Akron Group is een vastgoedinvesteringsmaatschappij die in 1995 werd opgericht. Akron investeert al meer dan 10 jaar succesvol in commercieel vastgoed in Europa, met een focus op Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije, Oekraïne en Oostenrijk. Akron voert het management over diverse open en gesloten fondsen voor zowel institutionele investeerders als voor vermogende particulieren. AKRON genereert hoge rendementen bij een conservatief risicoprofiel. De AKRON Group heeft ca. 50 medewerkers en beheert 50 objecten met een gezamenlijk volume van bijna 800 miljoen Euro. CEO van het concern is Christian Thalhammer. www.akron-group.com

Redevco
Redevco behoort tot de COFRA Holding en is eigenaar van een van de grootste detailhandel vastgoedportefeuilles in Europa en is in 19 Europese landen actief. Redevco ontwikkelt en beheert een portefeuille met retail objecten op uitstekende locaties in Europese grote steden. De portefeuille, die tevens kantoor- en logistieke gebouwen omvat, bestaat uit meer dan 1.000 objecten met een geschatte waarde van meer dan 6,7 miljard Euro. www.redevco.com



Ingezonden persbericht