AutoRai

De MINI One en MINI Cooper D: meer fun met minder brandstof

(1/16/2007)
MINI breidt haar modelreeks uit met de nieuwe MINI One en de MINI Cooper D. Voor het eerst zal er een MINI Diesel in Nederland leverbaar zijn, deze MINI Cooper D is meteen ook de zuinigste MINI ooit. De twee nieuwe uitvoeringen van de populaire MINI onderscheiden zich door een geëvolueerd design met enkele nieuwe, frisse details. Zo is de karakteristieke zeshoekige grille van de MINI One voorzien van zwarte spijlen die zorgen voor een eigenzinnig accent. Ook de kappen van de buitenspiegels en de handgreep op de achterklep zijn bij dit model uitgevoerd in zwart. De nieuwe MINI Cooper D is vooral herkenbaar aan een gespierde welving in de motorkap, bedoeld om ruimte te maken voor de hogere dieselmotor.

Met onder de motorkap een 1,4 liter benzinemotor toont de nieuwe MINI One zich van zijn voordeligste kant. Ondanks een vermogen van 70 kW/95 pk bedraagt het brandstofverbruik slechts 5,7 l/100 km, waarmee het nieuwe instapmodel 15 procent zuiniger is dan zijn voorganger. De MINI One heeft onder de huidige wetgeving een groen brandstoflabel (C).

De volledig nieuwe 1,6 liter viercilinder turbodiesel van de MINI Cooper D staat met een vermogen van 80 kW/110 pk garant voor sportieve prestaties en dynamiek, gecombineerd met een superieure brandstofefficiency en schone emissies. Een gecombineerd brandstofverbruik van 4,4 l/100 km maakt de MINI Cooper D zelfs tot de zuinigste MINI ooit. Ook de MINI Cooper D heeft een groen brandstoflabel (C). De prestaties mogen er desondanks zijn: een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 9,9 seconden, en een topsnelheid van 185 km/u.

De marktintroductie voor de twee nieuwe uitvoeringen van de tweede generatie van de moderne MINI staat gepland voor 14 april 2007. De MINI One wordt leverbaar vanaf ⬠19.270,â, de MINI Cooper D vanaf ⬠25.470,â.