Ingezonden persbericht


LaCie onthult FireWire-luidsprekers voor ultieme geluidservaring


· Uitmuntende geluidskwaliteit;

· compact ontwerp van Neil Poultron;

· ook te gebruiken voor MP3-spelers

Amsterdam 16 januari 2007 ­ LaCie introduceert de eerste luidsprekers die de kracht van FireWire maximaal benutten. De LaCie FireWire Luidsprekers worden aangedreven door de FireWire-bus, waardoor het niet nodig is een AC-adapter of batterijen te gebruiken. In tegenstelling tot luidsprekers die via USB worden aangedreven, leveren deze slanke en draagbare LaCie FireWire Luidsprekers een rijk en kamervullend geluid.

"De luidsprekers van LaCie verleggen de functionaliteit van FireWire naar een nieuw domein", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "Deze luidsprekers combineren een krachtige geluidsweergave met een uniek ontwerp. Ze zijn bij uitstek geschikt voor muziekpuristen die op zoek zijn naar kleine speakers met een indrukwekkend geluid."

De LaCie FireWire Luidsprekers benutten de mogelijkheden van FireWire 400 als audio-aansluiting. Conventionele luidsprekers die op de koptelefoonuitgang zijn aangesloten, hebben last van storingen van het computercircuit. USB-luidsprekers op hun beurt moeten de bus delen met toetsenbord, de muis en andere randapparatuur. De meeste fabrikanten lossen dit op door het volume van de hoge tonen of bas te verhogen, waardoor een beter geluid wordt gesimuleerd. De LaCie FireWire Luidsprekers zijn echter zo ontworpen dat ze een perfecte geluidskwaliteit bieden via de 8 Watt audio-uitgang. Gebruikers kunnen de geluidsinstellingen afstemmen op hun persoonlijke voorkeur, ongeacht of ze gebruikmaken van iTunes, Winamp of andere audio/videotoepassingen.

De internationaal befaamde ontwerper Neil Poulton ontwierp de luidsprekers exclusief voor LaCie in zwart en wit. Een compact ontwerp en kabels die in het voetstuk verdwijnen, zorgen ervoor dat de LaCie FireWire Luidsprekers eenvoudig zijn mee te nemen. De luidsprekers worden aangesloten op een (minimum 5 Watt) 6-pin poort van FireWire 400. Ze zijn ook aan te sluiten op een MP3-speler via de meegeleverde Audio Device Input-kabel en optionele krachtbron van LaCie.

Neil Poulton over het ontwerp: "Het centrum Georges Pompidou is een stalen en glazen kunstgalerij in het centrum van Parijs, dat in de jaren '60 is gebouwd. De esplanade van de galerij heeft enkele torenlijnen, gedraaide witte metalen buizen en luchtopeningen. Soms weergalmt er bonkende bas uit de diepte. Maar het kan ook de wind zijn. Of alle straatmuzikanten aan de voorkant van de galerij. Wie zal het zeggen? Ik vond het in elk geval een schitterend idee voor een product en heb me laten inspireren door dit centrum."

Verkrijgbaarheid
De LaCie FireWire Luidsprekers zijn per direct verkrijgbaar bij LaCie en later deze maand via het gespecialiseerde netwerk van resellers van LaCie. De luidsprekers worden geleverd met een Audio Device Input-kabel voor gebruik met MP3-spelers (optionele krachtbron van LaCie later in de maand verkrijgbaar). De speakers worden geleverd voor ¤ 99,00 inclusief B.T.W. Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Poulton studeerde industriële vormgeving aan de universiteit van Edinburgh en aan de Domus-academie in Milaan. Het publiek maakte in 1989 voor het eerst kennis met hem als de maker van 'de ageing pens' (de ouder wordende pennen), die gemaakt waren van 'levend', aan slijtage onderhevig kunststof dat bij gebruik van kleur en vorm veranderde. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton zeer goed verkopende en prijswinnende producten voor uiteenlopende internationale klanten, waaronder LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in Parijs, Frankrijk. www.neilpoulton.com.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto en Karim Rashid. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, RAF Staffhorst en vanaf december via www.computerwinkels.nl en voor Mac gerelateerde producten bij alle Apple resellers in Nederland.