Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2007

Getuigen sporen doorrijder na aanrijding op

Enschede

De politie kon op dinsdag 16 januari om 01.00 uur een 36-jarige Enschedeër aanhouden wegens doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. Kort daarvoor was er op de Pathmosstraat in Enschede een aanrijding geweest, waarbij een auto een hekwerk omver had gereden. Daarna was de automobilist doorgereden. Bij de aanrijding was een mistlicht van de auto achter gebleven. Getuigen van de aanrijding zijn in de omgeving op zoek gegaan en troffen de bewuste auto geparkeerd aan op de Usselerweg. Ook zagen de getuigen dat de bestuurder van die auto een woning aan de Pathmossingel binnenging. Aan de hand van deze gegevens kon de politie de 36-jarige verdachte in die woning aanhouden. De 36-jarige verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,6 promille. De verdachte ontkende te hebben gereden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-006847)

Man slaat buschauffeur

Haaksbergen

Op maandag 15 januari meldde om 13.30 uur een 48-jarige buschauffeur uit Eibergen dat hij zojuist in zijn gezicht was geslagen door een passagier. De politie trof de bus aan in de berm van de Eibergsestraat in Haaksbergen, ter hoogte van het tankstation. De 48-jarige chauffeur vertelde dat een passagier in de bus had gerookt. Toen de chauffeur de man daarover aansprak, zei de man dat hij de sigaret onbewust had aangestoken en de bus wel wilde verlaten. Bij het uitstappen sloeg de passagier de chauffeur in zijn gezicht. Nabij het tankstation kon de politie de passagier, een 40-jarige man uit Rekken, aanhouden. Nadat de verdachte was gehoord, reikte de politie hem een dagvaarding uit en kon hij het bureau weer verlaten. (07-006584)

Zeven aanhoudingen na kopen van softdrugs

Enschede

Nadat er meerdere meldingen over verkoop van verdovende middelen waren binnengekomen, stelde de politie op maandag 15 januari een onderzoek in bij een winkelpand aan De Heurne in Enschede. De politie zag omstreeks 14.15 uur hoe drie mannen het pand binnengingen en kort daarna weer verlieten. Vervolgens ging het drietal genoemd pand aan de achterzijde weer binnen. Kort daarna kwam het drietal weer naar buiten. Zij bekenden meteen dat zij softdrugs hadden gekocht, waarbij een van hen een zak met ruim 100 gram marihuana liet vallen. De politie hield het drietal, allen afkomstige uit het Duitse Greven en in de leeftijd van 21 (2x) en 22 jaar aan.

Na overleg met de Officier van Justitie werd een doorzoeking in het betreffende pand gedaan. Daarbij werden nog eens drie mannen aangehouden, twee 26- en een 27-jarige Enschedeër. Bij een van hen werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Op de tweede verdieping trof de politie de eigenaar van de winkel, 19-jarige Enschedeër, en hield ook hem aan. In het pand werd nog eens een behoorlijke hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Genoemde drugs en geld zijn in beslag genomen. Alle zeven verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (07-006630)

fietsster gewond bij aanrijding

Hengelo

Op maandag 15 januari vond om 12.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Spartalaan/Kuipersdijk in Hengelo. Een 26-jarige Hengelose automobilist reed vanaf de Spartalaan genoemde kruising op, om links af te slaan. Hij verleende daarbij een voor hem van links naderende fietsster geen voorrang. De fietsster, een 26-jarige Hengelose, kwam daardoor te vallen en liep letsel op. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Een bij de 26-jarige achter op zittende 2-jarig dochtertje bleef ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-006533)

Automobilist rijdt fietser aan

Hengelo

Bij een aanrijding op maandag 15 januari om 17.30 uur raakte een 51-jarige man uit Borne gewond. De 51-jarige fietste op het fietspad van de Haaksbergerstraat in Hengelo, in de richting Hengelo-centrum. De fietser stak op een gegeven moment de rijbaan over om zijn weg via het fietspad aan de overzijde te vervolgen. Hij werd daarbij aangereden door een in dezelfde richting rijdende personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit Haaksbergen. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie stelde daarna een onderzoek in naar de toedracht. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Uit metingen van het remspoor bleek dat de 24-jarige te hard had gereden. De politie nam het rijbewijs van de 24-jarige in en maakt proces-verbaal op van de aanrijding. De auto moest worden afgesleept. (07-006768)

Man wordt beroofd bij pinautomaat; verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 15 januari werd omstreeks 13.30 uur een beroving gemeld bij een geldautomaat aan de Burgemeester M van Veenlaan in Enschede. Een 64-jarige Enschedeër pinde geld toen een hem onbekende man het geld uit zijn hand wilde weggrissen. Het vastgegrepen biljet scheurde echter af, waarna de dader er rennend vandoor ging, in een auto stapte daarmee wegreed. Getuigen noteerden het kenteken, waarna de politie de verdachte, een 25-jarige Enschedeër, in zijn woning kon aanhouden. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en hem voor verder onderzoek opgesloten. Bij de beroving scheurde een bankbiljet van 50 euro in stukken. De dader gooide het stukje, ongeveer een kwart van het biljet, na zijn daad weg. De politie vraagt een eventuele vinder dit stukje voor onderzoek naar het politiebureau te brengen. (07-006569)

Aanhouding na diefstal portemonnee

Hengelo

Een medewerker van een horecapand aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo zag op maandag 15 januari, rond 23.45 uur, hoe een jongeman daar een portemonnee in de afvalbak gooide en er vervolgens vandoor ging. De uitbater was ermee bekend dat er kort daarvoor een ruzie was geweest in een andere zaak en daarbij een portemonnee was gestolen. De man meldde het voorval bij de politie. De politie sprak de aangever, een 20-jarige Hengeloër, op straat. Tijdens het gesprek kwam een drietal jongeren voorbij gelopen en de 20-jarige herkende een van de drie personen als degene, waar hij ruzie mee had gehad. De politie confronteerde deze persoon, een 19-jarige jongeman uit Delden, met de uitbater, die getuige was geweest van het dumpen van de portemonnee. De uitbater herkende de 19-jarige, waarop de agenten hem aanhielden wegens diefstal. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-006842)

Politie zoekt getuigen van gooien voorwerp vanaf viaduct

Borne

Een Hengelose automobilist (leeftijd onbekend) meldde op maandag 15 januari dat hij omstreeks 07.50 uur een voorwerp op zijn auto had gekregen. De achteruit was daarbij vernield. Dit gebeurde op de A1 bij de afslag Borne West. Vermoedelijk heeft iemand een voorwerp vanaf het viaduct naar beneden gegooid. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-006477)

Verkeerscontroles

Noordwest-Twente

De politie in Noordwest-Twente hield op maandag 15 januari op meerdere locaties in het district toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden in totaal 18 processen-verbaal opgemaakt. De controles vonden plaats in
Vriezenveen 7x rijden zonder gordel 1x kentekenplaat niet goed zichtbaar door trekhaak

Den Ham 3x rijden zonder gordel Vroomshoop 1x rijden zonder gordel Westerhaar 6x rijden zonder gordel (07-006668)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --