Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verhuurportal Pararius.nl biedt als eerste huurwoningen website RSS aan

AMSTERDAM, 16 januari 2007 - Wat is RSS? "Het bestaat al een tijdje en toch maken niet veel woningwebsites gebruik van deze handige techniek. RSS is de afkorting voor 'Really Simple Syndication'. Het biedt mensen de mogelijkheid om met hun PC automatisch á la minute informatie te vergaren over onderwerpen, die men zelf vooraf heeft aangegeven. Informatie op maat en vers van de pers", aldus Jasper de Groot algemeen directeur van Pararius.

De Groot schetst een simpel voorbeeld: "Iemand is op zoek naar een huurwoning in Almere en wil graag á la minute op de hoogte worden gebracht als er een nieuwe huurwoning in deze regio door een makelaar wordt toegevoegd op Pararius. De nieuwe, op Pararius gratis toegankelijk gemaakte, RSS techniek zorgt ervoor dat deze wens nu wordt vervuld. Indien een verhuurmakelaar in Almere een nieuw beschikbare huurwoning aanmeldt op Pararius, krijgt de woningzoekende binnen een aantal seconden een melding binnen op zijn pc over deze huurwoning in Almere. Op deze manier kunnen huizenzoekers uiterst snel schakelen bij beschikbaarheid van een huurwoning, veel sneller dan wanneer ze zelf de website af en toe bekijken of onze e-mail alerts gebruiken. Een dagen, weken soms zelfs maanden durende zoektocht op het internet wordt zodoende voorkomen. Men wordt automatisch geattendeerd op nieuw huurwoning aanbod".

De RSS techniek is eenvoudig aan te wenden via een zogenaamde 'feedreader' die op bepaalde websites is te downloaden. Op www.pararius.nl wordt tevens uitleg gegeven over hoe men de RSS techniek kan gebruiken via een informatielink. Websites die RSS aanbieden herkent u aan de oranje RSS button die doorgaans wordt getoond.

Over Pararius
Pararius (www.pararius.nl) is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online marketing van huurwoningen. Uitsluitend professionele verhuurmakelaars kunnen er hun huuraanbod op presenteren. Pararius is beschikt over het grootste aanbod huurwoningen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht. De aanpak van Pararius is no-nonsense en staat voor maximale transparantie: bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang om het aanbod met huurwoningen te doorzoeken en verhuurmakelaars te contacteren. De website is geheel toegesneden op het verhuursegment met krachtige webtools voor zowel verhuurmakelaars als woningzoekers. De zestaligheid en zowel Nederlandse als buitenlandse marketing van de website zorgen voor een brede aandacht onder Nederlanders en expats.

Voor meer informatie over Pararius kunt u de website bezoeken (www.pararius.nl) of contact opnemen met:

Jasper de Groot

Tel : +31 20 671 34 16

Fax: +31 20 330 37 34

E-mail: j.degroot@pararius.nl

Pararius BV
Sarphatipark 42

1073 CZ Amsterdam
T: 020-6713416
F: 020-3303734
www.pararius.nl