Partij van de Arbeid


Den Haag, 16 januari 2007


Eerste-Kamerlijst PvdA bestaat voor helft uit vrouwen


De nieuwe Eerste-Kamerfractie van de PvdA zal voor de helft uit vrouwen bestaan. Dat heeft het PvdA-partijbestuur gisteravond besloten. De ontwerp-kandidatenlijst die was opgesteld door een commissie onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven werd ongewijzigd vastgesteld.


Lijsttrekker is huidig fractievoorzitter Han Noten. Hij werd vorig najaar door de leden van de PvdA tot lijsttrekker gekozen in een ledenraadpleging. Nummer 2 is zittend Eerste-Kamerlid Margriet Meindertsma uit Zwolle.


Hoogste vrouwelijke nieuwkomer op de lijst is Pauline Meurs uit Bilthoven, op plek 6. Meurs is lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar organisatie en beleid. Hoogste mannelijke nieuwkomer op plek 7 is Peter Rehwinkel, oud-Tweede-Kamerlid en thans burgemeester van Naarden.


De huidige fractie telt 19 leden, waaronder 7 vrouwen. Van de eerste 19 kandidaten op de lijst zijn er 7 nieuw. Op de kandidatenlijst staan mannen en vrouwen om en om. De nieuwe Eerste Kamer wordt in mei gekozen door de leden van Provinciale Staten.


Het partijbestuur heeft oud-Tweede-Kamerlid Niesco Dubbelboer aangesteld als campagnemanager voor de Provinciale Statenverkiezingen. Lianne Raap is benoemd tot hoofd communicatie op het partijbureau in Amsterdam.