'Actie van ouders' Islamitische School blijkt eenmansactie

Stichting islamitische school

Almere, 16 Januari 2007

'Actie van ouders' Islamitische School blijkt eenmansactie

Deze Stichting Islamitische School beheert drie basisscholen op Islamitische grondslag in Almere, Lelystad en Hilversum.

Het bestuur van de Stichting Islamitische school deed eind vorig jaar onderzoek naar wat eruit zag als financiële malversaties en belangenverstrengeling binnen de eigen organisatie. Toen de voorlopige resultaten gemeld werden bij de onderwijsinspectie was dit voor de penningmeester het signaal om een coup te plegen. Afgezien van zichzelf schreef hij het voltallige rechtmatige bestuur uit en verving die door zijn medebestuursleden uit een andere stichting, de Stichting Leerlingenvervoer in. Het coupbestuur, bestaande uit de heren Akkouh, Bouazzatti en Saber, heeft zich op 6 november
2006 eigenhandig als bestuur ingeschreven van de Stichting Islamitische School.

Bij vonnis van President van de Rechtbank te Lelystad van 4 januari 2006 is het coupbestuur uit zijn functie ontheven. Het echte bestuur is weer in functie en zet het onderzoek, in nauwe samenwerking met de onderwijsinspectie, voort.

De heer Akkouh had van de rechtbank het lid op de neus gekregen en zocht kennelijk naar ander middelen om zijn gelijk te halen.

Hij heeft gisteren een persbericht doen uitgaan waarin stond dat een groep ouders het aftreden van het bestuur eiste en uit protest de kinderen thuis houden. De ouders zouden bezwaar hebben tegen een ophanden zijnde fusie. Akkouh, ouder maar ook voorzitter van de Stichting Leerlingenvervoer, stelde dat op last van de 'groep verontruste ouders' de busjes niet zouden rijden.

Gisterenavond bij een informatieavond voor de ouders, bleek bij navraag dat de ouders unaniem vonden dat de busjes moesten rijden. De Stichting Islamitische School benadrukte daar dat van fusieplannen in het geheel geen sprake was.

De 'groep ouders' bleek dus te bestaan uit de heer Akkouh. De busjes hebben vandaag dan ook gereden. De kinderen zijn gewoon naar school gegaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de advocaat van de Stichting Islamitische School, mr Barend van Luyn 036- 535 80 80.

Dit persbericht is in reactie op:

- het persbericht d.d. 15 januari jl. van de heer Akkouh met als titel: 'Ouders willen beruchte en falende bestuur naar huis sturen' En in aansluiting op

- het persbericht d.d. 15 januari jl. van de Stichting Islamitische School met als titel: 'Coupplegers doen laatste poging om belangen veilig te stellen'.