Ingezonden persbericht


Persbericht

16 januari 2006

Ouders kijken mee in de klas via webcam

Zoetermeer- Ouders willen wel eens zien hoe het er in de klas van hun kind aan toe gaat. Op twee Haagse basisscholen ging deze wens vandaag voor een aantal ouders in vervulling, tijdens de actie Webcam in de klas van Kennisnet.

Vanuit de basisscholen Het Startpunt en Onze Wereld werden rechtstreeks beelden verzonden. Via de vernieuwde site ouders.kennisnet.nl waren ouders en andere nieuwsgierigen op deze manier live betrokken bij de dagelijkse praktijk in het basisonderwijs.

Ouders.kennisnet.nl

De actie van Kennisnet is onderdeel van de campagne Meekijken in het onderwijs van uw kind. Ouders willen thuis graag hun kinderen helpen met huiswerk. Hoe leren kinderen nu rekenen? Kinderen werken met computers, hoe gaat dat? Goed geïnformeerde ouders kunnen het leerproces van kinderen stimuleren. Ouders.kennisnet.nl voorziet in de informatiebehoefte van ouders.

'Je ziet dat ict steeds belangrijker wordt in het onderwijs. Kinderen groeien namelijk met de computer op. En het gaat snel met de ontwikkelingen. Daarom is het goed dat Kennisnet met ouders.kennisnet.nl informatie geeft over hoe het onderwijs verandert", zegt Karin Striekwold, directeur van basisschool Het Startpunt in Den Haag.

Nieuwe media

Ouders.kennisnet.nl, gemaakt door ouders, biedt informatie over wat kinderen in verschillende groepen leren, over schoolgaande kinderen met problemen en leerzame tips voor een dagje uit en spellen. Ook is er informatie voor ouders die op school actief zijn. En voor ouders die scholen met elkaar willen vergelijken. 'Via de site kunnen ouders als het ware meekijken in het onderwijs en krijgen zij inzicht in wat er in de klas en op de scholen gebeurt, bijvoorbeeld het toepassen van nieuwe media in de les", aldus Lilian Boonstra accountmanager Basisonderwijs bij Kennisnet. 'Het huidige onderwijs is tenslotte niet meer te vergelijken met het onderwijs dat de ouders van nu hebben gevolgd".

0985: Groep 4 van basisschool Het Startpunt was dinsdag een uur lang live te zien via ouders.kennisnet.nl

0993: Een vader kijkt mee op ouders.kennisnet.nl

1000: Op ouders.kennisnet.nl konden ouders dinsdag een uur live meekijken in het onderwijs

Voor de redactie,