Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Botsende automobiliste raakt rijbewijs kwijt  |
Botsen is blazen. Een 47-jarige automobiliste uit Apeldoorn bleek, nadat zij op maandag (15/01) op de Kalverstraat tegen een boom was gereden onder invloed van alcohol. De verplichte blaastest na elk ongeval bracht dit aan het licht.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de Officier van Justitie zal over de teruggave van het document een beslissing nemen.

De politie kreeg rond 18.25 uur een melding dat er op bovengenoemde locatie iemand met een auto tegen een boom was gereden en daarbij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een auto tegen een boom aan. Medewerkers van een ambulance bleken zich al over de vrouw te hebben ontfermd en stelden vast dat zij geen letstel had opgelopen, waarna de vrouw een blaastest kon afleggen, immers: botsen is blazen. De vrouw bleek onder invloed, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar zij 1.9 promille blies. De vrouw moest haar rijbewijs direct inleveren. De officier van justitie beslist over de teruggave van het document.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op de Kalverstraat reed, vanuit de richting Nieuwstraat. Zij had haar auto niet steeds onder controle, waardoor zij daar eerst tegen een deels ondergrondse container botste en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De auto raakte hierdoor aan de voorkant beschadigd.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit auto's - laptops verdwenen       |
Op twee verschillende locaties hebben op maandag (15/01) diefstallen uit auto's plaatsgevonden. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan. Hierbij zijn onder meer twee laptops verdwenen. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen.

Van een auto die geparkeerd stond aan de Lange Grafte werden omstreeks 16.45 uur twee ruiten geforceerd, waarna een laptop uit de auto werd weggenomen. Gealarmeerde agenten hebben in de buurt direct een onderzoek ingesteld, er werd echter niemand meer aangetroffen.

Een auto die geparkeerd stond aan de Van Golsteinlaan kreeg maandagmiddag (15/1) eveneens ongewenst bezoek. Door een ruit te forceren, kon men onder meer een in de auto aanwezige laptop wegnemen.

De politie is in beide zaken een onderzoek gestart. Of beide zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Eventuele getuigen die iets bijzonders hebben gezien ten tijde van de diefstallen of mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844. De politie adviseert om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

|     |Apeldoorn - Inbraak in bedrijf; 23 autosleutels verdwenen |
Een 39-jarige inwoner uit Apeldoorn heeft op maandag (15/01) aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Spoorstraat. De inbraak heeft afgelopen weekend plaatsgevonden. Hierbij zijn meerdere autosleutels van bedrijfsauto's verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraag eventuele getuigen om zich te melden.

De inbraak heeft tussen vrijdagmiddag 12.00 uur en maandagmiddag 14.00 uur plaatsgevonden. Men heeft zich, door twee deuren te forceren, toegang tot het bedrijfspand verschaft. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen van deze inbraak of mensen die andere informatie hierover hebben op om zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Betrapte winkeldief blijkt veelpleger         |
Medewerkers van een winkel in de Oranjerie hebben op maandag (15/01) een 34-jarige inwoner uit Apeldoorn betrapt toen hij goederen wilde meenemen zonder te betalen. De verdachte is aan de politie overgedragen. Hij stond bij de politie als veelpleger bekend en is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Medewerkers betrapten de verdachte omstreeks 14.25 uur toen hij de winkel verliet zonder een flesje parfum af te rekenen. Medewerkers van de beveiliging hielden de verdachte kort daarna in de buurt van de winkel aan en direct overgedragen aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is verhoord en een verklaring heeft afgelegd. De verdachte is een veelpleger. Hij zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis. Daarnaast heeft hij een toegangsverbod voor de Oranjerie gekregen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Brand in woning; geen gewonden                |
In een woning aan de Griftstraat is op maandag (15/01) brand uitgebroken. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen

De brand brak rond 17.20 uur uit toen een fonduepan op het fornuis vlam vatte. De bewoonster slaagde er niet in deze met behulp van twee brandblussers te blussen, waarop de politie en brandweer werden gealarmeerd. Toen deze ter plaatse kwamen, bleek dat er niemand meer in de woning aanwezig was. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning veel rookschade opliep. Er is niemand gewond geraakt.

|     |Apeldoorn - Jongen belaagd en bestolen; politie zoekt     |
|     |fietser                                                   |
Een 13-jarige jongen uit Apeldoorn is op maandag (15/01) bij een bruggetje in het Matenpark belaagd door een groepje jongens en uiteindelijk bestolen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en zoekt contact met een fietser die rond die tijd daar langs fietste.

De jongen kwam uit school en fietste omstreeks 15.30 uur door het Matenpark naar huis, toen hij ter hoogte van een bruggetje vijf jongens zag staan die hem de weg versperden. Eén van jongens pakte de fiets vast en gooide deze in de berm. Toen het slachtoffer zijn fiets probeerde terug te pakken werd hij mishandeld en werd van hem enig klein geld afgenomen.

Het signalement van de jongen die geslagen heeft, is als volgt: De jongen is ongeveer 15 jaar en tussen de 1.70 meter en 1.75 meter lang. Hij had een normaal postuur en een Zuideuropees uiterlijk. Hij droeg een beige jas met bontkraag, een blauwe spijkerbroek en een blauw Nike-petje.

Het signalement van de jongen die het geld heeft ontvreemd, is als volgt: De jongen is tussen de 14 à 15 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een normaal postuur en een Zuideuropees uiterlijk. Hij droeg een zwarte jas met bontkraag, een grijze joggingbroek en een wit petje met een zwart Nike-teken.

Terwijl zij hiermee bezig waren, kwam er een tot nu onbekend gebleven man aan fietsen. Het groepje schrok hiervan en maakte zich uit de voeten. De politie wil graag in contact komen met deze fietser. Ook anderen die informatie over het gebeuren hebben of die rond die tijd iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht om contact met de politie op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --