Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland investeert 535.000 euro in toerisme

De provincie Zuid-Holland investeert in 2007 ¤ 535.000 in de toerisstisch-recreatieve ontwikkeling van Zuid-Holland. Het bedrag is voor een deel bestemd voor de realisatie van het Vermeercentrum in Delft, waardoor Zuid-Holland er een attractie met internationale aantrekkingskracht bij krijgt. Ook zet Zuid-Holland samen met de provincie Zeeland in op de ontwikkeling van Brouwersdam tot aantrekkelijke watersportbadplaats.

De provincie bevordert het bezoek van toeristen en recreanten naar en binnen de provincie. Dat moet onder meer leiden tot een toename van de toeristische bestedingen met 10% in de periode 2006-2010. Om deze doelstelling te behalen, heeft de provincie vorig jaar ¤ 1.215.000 geïnvessteerd. Voor begin 2007 wordt er nu een extra investering gedaan van ¤ 535.000. De investeringen passen binnen het kader van het provinciale vrijetijdsbeleid; de Agenda Vrijetijd 2006-2010.

Vijf toeristische projecten
Met de investering voor 2007 worden in totaal vijf toeristische projecten in Zuid-Holland gerealiseerd. Een van de projecten is het Vermeercentrum in Delft. Begin van dit jaar wordt deze nieuwe attractie geopend. Met de internationale uitstraling van het centrum kan Zuid-Holland vele buitenlandse bezoekers verwachten. Tevens wordt het NORT (Nederlandse Ondernemers Recreatie en Toerisme) project in Zuid-Holland gecontinueerd. Dit project is erop gericht om ondernemers in Zuid-Holland te ondersteunen met kennis en advies, wat moet leiden tot een professioneler en aantrekkelijker vrijetijdsaanbod in Zuid-Holland. Ook geeft de provincie subsidie voor de aanleg van een nieuwe steiger voor de pleziervaart in de Braassemermeer. De ontwikkeling van Brouwersdam tot internationale watersportbadplaats wordt ondersteund met de aanleg van een schans bestemd voor watersporters. Het vijfde project is de realisatie van twee trekschuiten die in Gouda en tussen Gouda en Fort Wierickerschans gaan varen.

Nieuwe subsidieaanvragen in het kader van de Agenda Vrijetijd kunnen voor 1 maart 2007 worden ingediend bij de provincie Zuid-Holland.

De Agenda Vrijetijd 2006-2010 is te raadplegen op: www.zuid-holland.nl, onder het thema Vrijetijd.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22