Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 16 januari 2007

Schimmert; dief slaat toe tijdens voorbereiding Heilige Mis

Afgelopen zondag 14 januari 2007, heeft een tot nu toe onbekende man een nog onbekend geldbedrag gestolen uit de sacristie van de St. Remigiuskerk aan de Montfortstraat in Schimmert.

De dader bevond zich, vóór het begin van de hoogmis, omstreeks 10.45 uur, in de kerk en vroeg de koster of hij de pastoor nog even kon spreken in verband met een begrafenis. De koster verwees hem vervolgens naar de sacristie. Toen de koster even later de sacristie binnenliep, zag hij dat de onbekende man verdwenen was en met hem een doos met geld die in de kluis stond.

Later bleek dat misdienaars de man nog met een doos hebben zien lopen.

De dader is een man tussen 30 en 40 jaar, met kort zwart haar dat met gel omhoog staat. Hij heeft een smal postuur en is 1,75 tot 1,85 mtr. groot. De man droeg een bril met oranje montuur. Hij was gekleed in een zwarte broek met een opvallend grote broekzak en donker groene korte jas. Hij sprak Limburgs dialect.

De politie zoekt getuigen (0900 - 8844).

Gronsveld; inbraak in bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Veilingweg in Gronsveld.

De inbraak vondplaats omstreeks 00.35 uur omdat toen het alarm afging. Bij de inbraak werden enkele flatscreens en computers gestolen. De dieven kwamen het pand binnen door het forceren van een aam aan de achterzijde.

Geleen; ruiterzadels gestolen bij inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag, werden bij een inbraak in een ruitersportzaak aan de Marisstraat in Geleen een groot aantal rijzadels gestolen.

De daders vernielden omstreeks 03.20 uur een ruit van de toegangsdeur van de zaak en richten binnen een grote ravage aan. Tijdens de inbraak, die slechts enkele minuten duurder wisten de dieven ongeveer 20 rijzadels weg te halen. Zij verdwenen met de buit in een vermoedelijk grijze personenauto in de richting van de Vermeerstraat/Jos Kleijnenlaan.

De politie zoekt getuigen (0900 -8844).

Brunssum; medewerkers beveiligingsbedrijf beschoten

Maandagavond omstreeks 22.00 uur zijn twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf op hun ronde bij een bedrijf aan de Boschstraat in Brunssum beschoten. Hierbij raakte niemand gewond.

De beveiligingsmensen zagen, toen zij op het bedrijfsterrein hun ronde deze, een zwarte Volkswagen Golf vanuit de richting van het bos aankomen rijden. Nadat de bestuurder van die auto de lichten doofde werd er over en weer met zaklampen naar elkaar geschenen. Nadat er op zeker moment vanuit de auto twee keer werd geschoten verdween de auto.

De politie startte meteen een onderzoek. De daders bleven echter spoorloos.

Maastricht; bejaarde vrouw van tas beroofd

Maandagmiddag omstreeks 17.40 uur werd een 80-jarige inwoonster van Maastricht bij thuiskomst in de flat aan de Terra Cottalaan in Maastricht door een nog onbekende man van haar tas beroofd.

De dader liep samen met haar 83-jarige echtgenoot de centrale hal van de flat binnen, toen een onbekende man nog snel volgde. De man zei dat hij zijn broer wilde bezoeken. Toen de bejaarde vrouw op de trap liep, zag de onbekende man op zeker moment kans de tas uit handen van de vrouw te grissen en ermee vandoor te gaan. Toen politiemensen korte tijd later assisteerden bij het blokkeren van de bankpasjes, bleek dat de dader bij een pinautomaat op de Markt al tweemaal een aanzienlijk geldbedrag had opgenomen.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden.

Maastricht; gewonden bij vechtpartij

Maandagavond omstreeks 19.20 uur vond er op de Zoetmanstraat in Maastricht een vechtpartij plaats waarbij twee inwoners van Maastricht (38 en 16) gewond raakten.

De 38-jarige man werd met een gebroken oogkas, meerdere gekneusde ribben en een lichte hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer raakte aan zijn schouder gewond. Over zijn letsel is niets bekend.

Bij de vechtpartij zou met een honkbalknuppel geslagen zijn.

Direct na de vechtpartij hield de politie een 40-jarige man en een 33-jarige vrouw als verdachte aan.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij.

Maastricht; 17-jarige automobilist op de vlucht

Maandagmiddag omstreeks 17.10 uur heeft de politie op de Batterijstraat in Maastricht een 17-jarige inwoner van Brunssum aangehouden omdat hij rijdend achter het stuur van een auto werd aangetroffen.

Toen de jonge automobilist door een biker van de politie op de Markt in Maastricht werd gecontroleerd, ging hij er met de auto vandoor. Even later kon de man echter worden aangehouden, dankzij de hulp van een getuige.

De aangehouden Brunssummer verklaarde dat hij de auto van zijn vader zonder diens toestemming had meegenomen.

Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --