Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 16 januari 2007

Sabine van der Heijden krijgt Helixprijs voor baanbrekend jeugdwerk

Driebergen - De Evangelische Alliantie reikt dit jaar voor de vijftiende keer de jaarlijkse Helixprijs voor gemeenteopbouw uit. Het bestuur van de Evangelische Alliantie heeft de Helixprijs dit jaar toegekend aan Sabine van der Heijden-Geerts voor haar bijdrage aan het jongerenwerk in Nederland. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse deelnemerscongres van de EA op 26 januari in het Zendingsdiaconessenhuis te Amerongen.

Sabine van der Heijden heeft zich ontpopt als onvermoeibaar pionier bij het opzetten van professionele opleidingen voor kerkelijke jeugdleiders en het werken aan erkenning van het beroep 'kerkelijk jeugdwerker'. Van der Heijden is lid van de Nederlands Gereformeerde kerk in Houten. Naast spreekster, trainer en docent is Van der Heijden schrijfster van een aantal zeer waardevolle en succesvolle boeken op het gebied van jeugdwerk.

De belang dat de EA hecht aan evangelieverkondiging onder de jeugd sluit naadloos aan bij de pogingen van Sabine van der Heijden om jeugdwerk tot een erkende discipline te maken. Hierdoor wordt het gemakkelijker dan voorheen onderdeel van de agenda, plannen en budgetten van plaatselijke gemeenten. Dat deze benadering ook werkt, blijkt uit het feit dat op dit moment de vraag naar professioneel deskundige jeugdwerkers in de kerken het aanbod overstijgt. De discussie en het aanbod hebben dus op bepaalde wijze de latente vraag zichtbaar gemaakt en de urgentie van goed kerkelijk jeugdwerk voor het voetlicht gebracht. Hoewel deze ontwikkeling in zijn totaal niet op één persoon terug te leiden is, kan zonder overdrijving gezegd worden dat hij later en anders zou zijn gelopen zonder het baanbrekende werk van Sabine van der Heijden.

De Helixprijs, die bestaat uit een beeldje en een oorkonde, wordt jaarlijks door het EA-bestuur toegekend aan een persoon, gemeente of organisatie die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan gemeenteopbouw.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold van Heusden, tel. 0343-513693 of arnold@ea.nl.


---- --