TNT Group

Persbericht

TNT Post wint contract Centrica

16 januari 2007 - Amsterdam TNT Post, de belangrijkste uitdager van Royal Mail op de Britse markt, bevestigt eerdere berichten dat het een contract heeft verworven voor de verwerking van ongeveer 170 miljoen poststukken ten behoeve van Centrica, de vooraanstaande energieleverancier in het Verenigd Koninkrijk. Dit tweejarig contract dat naar verwachting een waarde vertegenwoordigt van meer dan 35 miljoen (£23 miljoen) per jaar betekent een nieuwe belangrijke mijlpaal binnen de postale sector.

TNT Post zal jaarlijks ongeveer 120 miljoen stuks transactiepost en ongeveer 50 miljoen direct marketing zendingen verwerken. De transactiepost van Centrica wordt verzonden door de print en mail-centra van het bedrijf in Northampton en Manchester. Centrica zal met name gebruik maken van de Premier Service van TNT Post, een tijdzekere 48-uur service voor voorgesorteerde post waarbij Royal Mail de eindaflevering aan de klanten in het gehele land voor haar rekening blijft nemen. Deze service biedt zowel Centrica als haar klanten belangrijke voordelen, zoals flexibele afhaaltijden, gebruik van track & trace-systemen voor een grotere transparantie en een beter beheer, en een snelle en betrouwbare 48-uurs dienst.

Dit contract is voor ons opnieuw een belangrijk succes in de nutssector, aldus Nick Wells, CEO van TNT Post UK. We zijn er trots op met Centrica te gaan samenwerken en we zien uit naar een lang en succesvol partnerschap. De concurrentie is fel binnen de nutssector, en Centrica wil zijn positie versterken via de keuze voor een postbedrijf dat zowel de onderneming als de klanten duidelijke voordelen biedt. Met onze geavanceerde technologie en superieure diensten kunnen we Centrica een efficiëntere en kosteneffectievere mailingoplossing bieden voor mailingbehoeften, en daarbij de kosten tot een minimum beperken.

TNT Post is reeds een populaire aanbieder van postdiensten voor de nutssector. Grote ondernemingen als npower en Thames Water zijn al overgestapt naar TNT Post. In het Verenigd Koninkrijk is TNT Post met een volume van ruim 1,2 miljard zendingen de belangrijkste concurrent van Royal Mail.

Naast Centrica heeft TNT Post recentelijk meerdere nieuwe contracten bekend gemaakt, zoals die met BT, Sainsburys en T-Mobile.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft circa 127.000 medewerkers. In de eerste negen maanden van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 7,3 miljard en het bedrijfsresultaat 921 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.