Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 16 januari 2007

Kerkrade; politie doet inval in drugspand

De politie heeft maandagmiddag bij een inval in een pand aan de Niersprinkstraat in Kerkrade een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs aangetroffen, die kennelijk voor gebruik en verkoop bestemd was.

In het pand werden in diverse ruimtes hasjiesj en hennep aangetroffen. In totaal troffen de agenten 3390 gram hasjiesj, 270 gram hennep en 99 joints aan. Naast de drugs werden ook ruim 4300 Euro aan contant geld, drie weegschalen en 18 sloffen vermoedelijk illegale sigaretten in beslag genomen.

Tegen een 23-jarige inwoonster van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; verwarde wandelaar veroorzaakt aanrijding op A2

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een verwarde man aangehouden die rondliep op de A2 bij Maastricht en daar een aanrijding veroorzaakte. Een 23-jarige automobilist die uit de richting van Luik kwam moest plotseling voor de man uitwijken en belandde hierdoor tegen de vangrail. De bestuurder, afkomstig uit Valkenburg a/d Geul, liep hierbij geen verwondingen op. De verwarde man, 41 jaar en afkomstig uit Maastricht, werd even later door de politie meegenomen. Omdat hij steeds buiten bewustzijn leek te raken, is de man overgebracht naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat de Maastrichtenaar te veel cocaïne gebruikt had. Dinsdagmiddag is de verwarde man overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.


---- --