Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |'t Harde - Automobilisten rijden te snel; 92 overtredingen|
De politie heeft op maandag (15/01) op de Eperweg gecontroleerd of automobilisten zich aldaar netjes aan de snelheid hielden. Uiteindelijk werd 92 maal een overtreding geconstateerd. Alle overtreders zijn bekeurd.

De controle heeft in de ochtenduren binnen de bebouwde plaatsgevonden. Tijdens de controle werd van 3491 passanten de snelheid gemeten. In totaal werden er 92 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

|     |Harderwijk - Aanrijding tussen twee auto's                |
Een 29-jarige automobilist uit Harderwijk en een 30-jarige automobiliste uit Meppel zijn op maandag (15/01) op de Newtonweg met elkaar in botsing gekomen. De Harderwijker is met pijnklachten aan een knie naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer werd ingeschakeld om de weg weer schoon te maken.

Omstreeks 17.44 uur vond er op de Newtonweg een aanrijding tussen twee auto's.

Uit één auto bleek rook te komen en op het wegdek lag een vloeistof, waarvoor de hulp van de brandweer werd ingeroepen. Medewerkers van de ambulance kwamen ter plaatse om de Harderwijker naar het ziekenhuis over te brengen. Daar bleek hij een zwelling aan zijn knie te hebben opgelopen. Voor zover bekend kwam de vrouw uit Meppel met de schrik vrij.

Uit een eerste onderzoek is vast komen te staan dat de Harderwijker vanaf de A28 linksaf de Newtonweg opreed en dat de Meppelse vanuit Lelystad (Zeewolde) kwam en richting Hierden (Nunspeet) linksaf sloeg. Onduidelijk is nog hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.

Beide auto's raakten als gevolg van de botsing beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen van het incident of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Bedrijfsbus gestolen; politie zoekt getuigen |
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een witte bedrijfsbus die geparkeerd stond op de Beetsstraat. De diefstal heeft tussen zondagmiddag en maandagochtend (15/01) plaatsgevonden. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen.

De diefstal heeft tussen zondagmiddag 14.30 uur en maandagochtend 06.00 uur plaatsgevonden. De bedrijfsbus stond op de Beetsstraat ter hoogte van het pand van Monuta geparkeerd. Op dit moment is niet bekend hoe deze kon worden weggenomen. Het gaat om een witte Mercedes 310d met het kenteken 62-VJ-TF en voorzien van reclameprints op de zijkant en twee oranje zwaailampen op het dak. De politie roept eventuele getuigen die iets hebben gezien van de diefstal of mensen die andere informatie hierover hebben om zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --