Ingezonden persbericht


Persbericht

Woerden, 16 januari 2007

12 PROVINCIALE WINNAARS ZO²Z AWARD 2007 BEKENDGEMAAKT

Beste zelfstandige ondernemers in de branche

De kwaliteit van het ondernemerschap van de deelnemers aan de competitie om de ZO²Z Award 2007 is de afgelopen weken streng beoordeeld. Het aantal deelnemers, zo'n 300, is groter dan ooit. De prijs is bestemd voor de beste zelfstandige ondernemer in de levensmiddelenbranche. Trendsettend ondernemerschap is een belangrijke voorwaarde voor een modern succesvol bedrijf dat het sociaal-economisch middelpunt van zijn marktgebied is. De strijd om de ZO²Z Award is er ook om te zeggen 'zie ommezijde' en te laten zien dat er vaak een zelfstandige ondernemer schuil gaat achter een landelijk bekende winkelformule.

In de eerste ronde om de ZO²Z Award 2007 heeft het gerenommeerd onderzoeksbureau EIM Stratus de deelnemers beoordeeld op de dimensies ondernemerschap, marketing, vernieuwing, bedrijfseconomisch rendement, klanttevredenheid, medewerkers en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Er werden onder meer vragen gesteld over de manier van leiding geven, de wijze van inspelen op de concurrentie, hoe om te gaan met nieuwe trends en inzichten en hoe de ondernemer een bijdrage levert aan maatschappelijke projecten. Een grootscheeps digitaal klanttevredenheidsonderzoek speelde ook een belangrijke rol. Tot slot van de eerste competitiefase zijn alle deelnemers beoordeeld door een accountmanager van een A-merk-fabrikant (Campina, Coca Cola, Friesland Foods en Heineken) en de ING Bank.

Elke deelnemer ontvangt van brancheorganisatie Vakcentrum tijdens een zogeheten positioneringsgesprek een individuele rapportage van de uitkomsten van de eerste beoordelingsronde. Uiteraard scoorden de provinciale winnaars op vele onderdelen bijzonder hoog. Zij hebben een duidelijke visie op de toekomst en hechten veel waarde aan de mening van hun klanten en medewerkers.

De 12 provinciale winnaars zijn dé ambassadeurs in 2007 voor de zelfstandige levensmiddelendetaillisten in Nederland. Onderstaand een overzicht van de winnaars:

Jan Roossien C1000 Scheemda Groningen

Familie Kooistra Jumbo Bolsward Friesland

Casper Vinke Super de Boer Westerbork Drenthe

Bert Wansink Albert Heijn Holten Overijssel

Hendrikus ten Napel Spar Creil Flevoland

Giel Smits Plus Culemborg Gelderland

George Verberne Super de Boer Driebergen Utrecht

Jan Bakker C1000 Purmerend Noord-Holland

Johan Rijnart Plus Waddinxveen Zuid-Holland

Jurgen Stroot C1000 Tholen Zeeland

Johan Habraken C1000 Bakel Noord-Brabant

Geert Benders Plus Venlo Limburg

Eind maart 2007 worden - na weer een driedelige beoordeling - de drie genomineerde ondernemers bekendgemaakt. Op 24 april 2007 wordt, tijdens de Dag van het Vakcentrum, de winnaar van de nationale ZO²Z Award 2007 gepresenteerd.

Einde persbericht

Met vriendelijke groeten,

Paul Jansen, communicatie Vakcentrum
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
T (0348) 41 97 71
F (0348) 42 18 01
I www.vakcentrum.nl
E p.jansen@vakcentrum.nl M (0653) 30 31 60