Ingezonden persbericht


VERKLARING

Penske Logistics en FNV op één eis na akkoord

Amsterdam/ Roosendaal, 16 januari 2007 - Vanmiddag heeft de rechter in Groningen besloten ddat de staking bij Penske Logistics in Coevorden mag doorgaan. Dit betreft een technische uitspraak. De rechter heeft geen uitspraken gedaan over de status van de onderhandelingen. Momenteel is er nog één punt in het sociaal plan waar beide partijen overeenstemming over dienen te bereiken. Verder krijgen werkwillige werknemers en klanten van Penske Logistics krijgen weer toegang tot de vestiging in Coevorden. Dit zijn Penske Logistics en FNV Bondgenoten vandaag overeengekomen.

Penske Logistics is reeds akkoord over twee onderdelen van het sociaal plan:


- Het sociaal plan dient van toepassing te zijn voor alle medewerkers op de vestiging in Coevorden. Dus niet alleen voor de 54 medewerkers die moeten afvloeien na het verlies van een groot contract met het diervoederconcern IAMS.
- De duur van het sociaal plan is een termijn van 36 maanden.

Het enige punt waar Penske Logistics en FNV Bondgenoten nog overeenstemming over moeten bereiken betreft de factor van de uitkeringen.

'We zijn het met de vakbonden eens geworden over twee van de drie hoofdonderdelen van het sociaal plan. Voor het laatste onderdeel hebben we een uitkeringsniveau aangeboden dat 20% hoger ligt dan in enige andere afvloeiingsregeling in onze sector. Ons aanbod is zo hoog omdat we begaan zijn met onze collega's, die hun baan verliezen buiten hun schuld of die van het bedrijf. De bonden eisen nu een bod dat 45% hoger ligt dan gebruikelijk is in onze sector. Deze eis vinden wij extreem hoog. Indien wij dit bod accepteren kan dit impact hebben op onze concurrentiepositie van onze vestiging in Coevorden. Hier wordt niemand beter van. Wij hopen middels verdere onderhandelingen met FNV Bondgenoten snel op een positief resultaat,' aldus directeur Erik van Egmond van Penske Logistics Europe.

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100 procent-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture tussen Penske Corporation en General Electric. Over de hele wereld verleent Penske Logistics diensten op het gebied van supply-chainmanagement en logistiek aan grote industriële ondernemingen en consumentenbedrijven. Penske Logistics levert toegevoegde waarde door de ontwikkeling, planning en uitvoering van oplossingen op het gebied van transport, opslag, internationale expeditie en transportmanagement. Op www.penskelogistics.com vindt u meer informatie over het bedrijf en zijn diensten.

Contactpersoon voor de media - Europa
Flip Dötsch
+31 20 543 76 00
fdotsch@porternovelli.nl