Port of Rotterdam

Antilliaanse talenten naar Havenbedrijf Rotterdam

15-01-2007

Vijf Antilliaanse talenten van de Curacao Port Authority (CPA) kunnen binnenkort op stage bij het Havenbedrijf Rotterdam.

De stageplaatsen zijn een cadeau van het HbR vanwege het vijfëntwintigjarig bestaan van CPA. CPA kan zelf aanwijzen welke talenten naar Rotterdam afreizen en waarin ze zich gaan bekwamen. De stages duren circa drie weken.

De geste past in het Rotterdams beleid dat voorziet in maatschappelijk betrokken ondernemen. "Het Havenbedrijf is nauw betrokken bij de 'International Association for Ports and Harbors'. Deze belangenbehartiger van 250 havens streeft ernaar dat de grote en rijke havens hun kennis delen met de arme en kleine havens. Het Havenbedrijf Rotterdam onderstreept dat. Zo heeft het de digitale risicoanalyse vanwege de 'International Ship and Port Facility Security' (ISPS) code ter beschikking gesteld van de havenautoriteiten van Curacao", aldus Pieter Struijs, directeur van het Havenbedrijf Rotterdam en tevens gewezen president. Hij sprak op het symposium vanwege het jubileum in Willemstad. Het Havenbedrijf naakt ook deel uit van de Rotterdam Maritime Group. In opdracht van de regering van Curacao werkt dit samenwerkingsverband aan een strategie en beleidsplan voor de havens van Curacao voor de komende tien jaar.

De helft van de 1250 medewerkers van het HbR werkt in de operationele dienst en houdt zich bezig met verkeersbegeleiding, inspecties en patrouillediensten. Daarnaast is het Havenbedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van infrastructuur en het stimuleren van bedrijvigheid in het haven- en industriegebied.