Time : 17:41:16
Date : 16 January 2007
Sender Name: Emakina

Design is Dead vervoegt Emakina Group

BRUSSEL, 16 JANUARI 2007 - Emakina Group deelt mee dat zij een meerderheidsparticipatie genomen heeft in het kapitaal van het Antwerpse agentschap Design is Dead. Emakina versterkt hiermede haar creatieve kennis van zaken en haar verankering in Vlaanderen.

Jan en Hendrik Everaerts, die samen het agentschap opgericht hebben, zullen Design is Dead verder leiden en ontwikkelen, binnen de groep Emakina. In 2006 realiseerde Design is Dead (www.designisdead.be) een omzet van ongeveer 700.000 euros en een EBITDA boven 150.000 euros.

"Design is Dead is een talentrijk en gepassioneerd team waarmee wij reeds samengewerkt hebben voor cliënten zoals D'Ieteren, P&V of Fortis. Wij raakten bekoord door hun creatieve voorstellen maar ook door het feit dat zij deadlines en verplichtingen nakomen. De toenadering tussen onze twee bedrijven vloeide als vanzelfsprekend uit de vertrouwensrelatie die er tussen ons gegroeid is", legt Brice Le Blévennec uit, president van Emakina. "Design is Dead brengt uitstekende designers mee, een mooie portefeuille vol referenties (Panasonic, W@=D@, Live Nation ...) en een artistieke fijngevoeligheid die men typisch in het noorden van het land vindt. De ligging van Design is Dead is ook een pluspunt: Antwerpen is tegenwoordig een topstad op vlak van cultuur, communicatie en publiciteit - om niet te spreken van de vele scholen die ware broedplaatsen zijn van jong talent. Wij kijken er dan ook naar uit om ook in deze stad aanwezig te zijn", voegt John Deprez eraan toe, Chief Technical Officer bij Emakina.

Voor Jan en Hendrik Everaerts zorgt deze participatie van Emakina Group er dan weer voor dat zij de groei van de activiteiten van Design is Dead kunnen versnellen. "Emakina is het belangrijkste onafhankelijke interactieve agentschap in België; het werkt met prestigieuze cliënten zoals Proximus, D'Ieteren, Brussels Airlines, Electrabel, Total, Fortis... onderlijnt Jan Everaerts. Door een groep te vervoegen die leader op de markt is en die op de Beurs genoteerd staat, verduurzamen wij ons dienstenaanbod voor de grote accounts."

En Denis Steisel, CEO van Emakina Group, besluit: "De overname van Design is Dead ligt in dezelfde lijn als onze participatie in B.OnTheNet in april jongsleden: het gaat om doelgerichte, complementaire bedrijven om onze cliënten beter te kunnen dienen. De creatieve kracht van Design is Dead zal de kwaliteit van onze diensten versterken. Emakina volgt met andere woorden een voorzichtige, doordachte uitbreidingsstrategie, gebaseerd op twee pijlers: competentie en grafische spreiding."

Deze meerderheidsparticipatie bevestigt tevens de strategie van externe uitbreiding van de Emakina Group. Zij zal onderworpen zijn aan de goedkeuring van de beheerraad van Emakina en aan de andere gebruikelijke voorwaarden bij zulke operaties.

Wenst u meer informatie?

John Deprez
Chief Technical Officer Emakina
GSM: 0475/94.93.75
E-mail: jde@emakina.com

Olivier De Doncker
Communication Manager Emakina
Tel: 02/400.40.21
GSM: 0473/96.93.37
E-mail: odo@emakina.com

Hendrik Everaerts
Design is Dead
Tel.: 03/260.66.55
E-mail : hendrik@designisdead.com

Over Emakina
Emakina, opgericht in 2001, is het belangrijkste onafhankelijke interactieve agentschap in België en verleent advies, creatie, design en technologie aan vele nationale en internationale cliënten zoals Proximus, D'Ieteren, Electrabel, Total, Brussels Airlines, Fortis, Wrangler. Sinds 7 juli 2006 is Emakina een beursgenoteerd bedrijf op Alternext, het segment van Euronext gereserveerd voor KMO in volle groei (mnemo: ALEMK).

Over Design is Dead
Design is Dead, opgericht in 1998 door Jan en Hendrik Everaerts, is een creatief agentschap gespecialiseerd in elektronische media. Uitstekend grafisch ontwerp en technische know-how zijn het handelsmerk van dit Antwerpse agentschap dat kan bogen op een portefeuille met cliënten als, onder andere, W@=D@, Live Nation of Panasonic Batteries als referenties. In 2006 heeft Design is Dead een omzetcijfer gerealiseerd van ongeveer 700.000 euros en een EBITDA boven 150.000 euros.