Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 16 januari 2007

Nieuwjaarsbijeenkomst Fugro

Hoewel de jaarcijfers over 2006 op dit moment nog niet bekend zijn, herhaalt Fugro de in november 2006 uitgesproken verwachtingen voor de jaarcijfers van 2006. Dat betekent een omzet van rond EUR 1,4 miljard en een nettowinst van ten minste EUR 135 miljoen. Daarmee neemt de omzet ten opzichte van 2005 toe met circa 20% en de winst met meer dan 35%. Hiermee is ook de nettowinstmarge wederom verbeterd en die nadert de 10%. Dit meldde ir. K.S. Wester, president-directeur, vandaag in zijn nieuwjaarstoespraak voor medewerkers.
De toename in de omzet is grotendeels door autonome groei tot stand gekomen. In zijn speech verklaart Wester verder: `De groei heeft in de gehele breedte plaatsgevonden, maar was duidelijk het sterkst in de businessline Survey op zee, met naar verwachting zo'n 25% omzettoename. Ook andere activiteiten zoals Geotechniek op het land en seismisch onderzoek op zee (deel van de businessline Development & Production) laten een mooie groei zien. Wat betreft de winsttoename zullen naar verwachting alle drie divisies bijdragen.' Hoewel de dollar de laatste tijd wat verzwakt ten opzichte van de euro, zal de invloed van koersfluctuaties gemiddeld over het jaar 2006 beperkt zijn.

Wester refereert aan eerder gedurende het jaar bekend gemaakte opdrachten en noemt ook het grondonderzoek dat Fugro uitvoert voor het hoogste gebouw ter wereld (1.000 meter hoog), dat in Dubai gebouwd gaat worden.

In 2006 zijn belangrijke stappen ondernomen die vanaf 2007 een impact zullen hebben op de verdere groei die Fugro beoogt.
Zo noemt Wester strategisch belangrijke acquisities: Seacore, UK; Rovtech, UK en OSAE, Duitsland, alsmede enkele kleinere overnames, die alle in 2006 werden gedaan. Deze acquisities zullen op jaarbasis een omzettoename van circa EUR 85 miljoen geven, waarvan ongeveer de helft reeds in 2006 meetelt. De tweede stap betreft in verband met de uitbreiding van Fugro's activiteiten de extra investering van EUR 100 miljoen in diverse operationele apparatuur. Gezien de levertijden kan dit extra materieel eerst in de loop van 2007 volledig worden ingezet. De derde voor de toekomst belangrijke stap is de uitbreiding van de vloot met zeven grote schepen die in 2007/2008 de huidige vloot van circa 40 schepen zullen aanvullen. Het gaat om vijf seismische schepen en twee zogenoemde multi-purpose schepen. Een en ander betekent bijvoorbeeld dat Fugro's omzet in seismisch onderzoek over de periode 2005-2008 zal verdrievoudigen. Het eerste nieuwe schip, Geo Atlantic, vaart inmiddels bij India en het tweede nieuwe schip, Geo Barents, vertrekt in februari naar de Golf van Mexico.

Fugro heeft haar personeelsbestand aanzienlijk kunnen uitbreiden tot nu zo'n 9.800 medewerkers. In de loop van 2007 zal het aantal van 10.000 werknemers wereldwijd worden overschreden. In twee jaar tijd is het aantal werknemers met meer dan 2.000 gegroeid, waarvan circa 1.200 in 2006.
In 2006 is de interne scholing van werknemers verder opgezet voor zowel technisch personeel als voor managementfuncties. Ook is de opzet van HSE (Health, Safety en Environment) bedrijfsbreed gestructureerd om de veiligheid voor de werknemers verder te verbeteren. Belangrijk aspect is het feit dat Fugro al deze plannen en investeringen met eigen middelen kan financieren.
Fugro N.V.
Postbus 41
2260 AA
Leidschendam Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde Tel: 070 3111422 adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, Fax: 070 3202703 het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. ir@fugro.com Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft www.fugro.com circa 275 kantoren en ruim 9.000 medewerkers, die in meer dan 50 landen permanent aanwezig zijn.


1 van 2

PERSBERICHT

De vooruitzichten voor de markten waarin Fugro actief is, zijn positief. Circa 70% van de omzet van Fugro komt voort uit activiteiten voor de olie- en gasindustrie. Van belang voor Fugro zijn de investeringen van de olie- en gasindustrie. Begin vorig jaar was de verwachting volgens externe rapporten dat die in 2006 met 15% zouden toenemen, het wordt waarschijnlijk een toename van zo'n 25 à 30%. Dit is een beeld dat de afgelopen jaren steeds is voorgekomen: een toename van de investeringen in de loop van het jaar, ten opzichte van eerder uitgesproken plannen. Voor 2007 wordt een wat gematigder toename van wereldwijd 7 á 9% als aftrap gerapporteerd. De voor Fugro belangrijkste regio's geven echter een bovengemiddelde toename aan. Over de afgelopen zeven jaar was de gemiddelde toename in de plannen bijna 9% met uiteindelijk een werkelijke bestedingstoename van gemiddeld zo'n 16%. De verwachting is dat deze trend zich voortzet.

Wester: `Ook de trend voor meer investeringen in diep water houdt in 2007/2008 aan. Met onze brede internationale aanwezigheid en speciale apparatuur voor diepwaterprojecten zijn we derhalve goed gepositioneerd. Daarnaast geeft het - ook in de komende jaren - hoge activiteitenniveau van seismisch onderzoek aan, dat er naarstig naar nieuwe velden wordt gespeurd. Dit zal naar mijn mening resulteren in veel toekomstig werk voor het in productie nemen van nieuwe velden. Beide aspecten, het zoeken naar en het ontwikkelen van nieuwe velden zijn voor ons interessant. Zo'n 15 à 20% van onze omzet is in de "zoekfase" en 50% in de ontwikkeling van nieuwe velden, onderhoud van bestaande velden et cetera. Daarmee zijn we betrokken bij alle fasen van de olie- en gasproductie.'

Ook in de mijnbouw, goed voor zo'n 8% van de omzet verwacht Fugro voor 2007 een aanhoudend hoge vraag naar haar diensten. Een belangrijk deel van dit werk is voor ontwikkelingsinstanties zoals de Wereldbank en als zodanig ook minder gevoelig voor korte termijn fluctuaties in de prijzen van grondstoffen.

Naast de aanhoudend hoge activiteit in de bouw en infrastructuur in het Midden-Oosten, verwacht Fugro een geleidelijk doorgaande verbetering in Europa en Hong Kong/China. De activiteiten in de Verenigde Staten tonen een duidelijk opgaande lijn. Dit is vorige week nog bevestigd door de nieuwe opdrachten voor bodemonderzoek voor dijken in New Orleans en in Californië.

Wester: `Voorafgaande vertaalt zich in een goed gevulde orderportefeuille voor de komende periode en het zal mij dan ook niet verbazen als de in 2006 gevestigde records niet lang als zodanig in de boeken zullen staan. Elk jaar heeft echter zo zijn nukken en grillen en er zijn nog twaalf maanden te gaan. Zo is de prijs van olie de laatste weken gezakt, maar ligt nog ruim boven het niveau waarop het naar verwachting een merkbare invloed zal hebben op het voor Fugro belangrijke investeringsniveau van de olie- en gasindustrie. Deze investeringen zijn geënt op de noodzaak om op langere termijn voldoende te kunnen produceren en niet op de dagelijkse handel in olie.'

Fugro zal op 9 maart 2007 de jaarcijfers over 2006 publiceren.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon 070 311 11 12

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken Dit bericht bevat mogelijk toekomstgerichte uitspraken. Toekomstgerichte uitspraken zijn uitspraken die geen historische feiten zijn, zoals, niet limitatief, mededelingen die overtuigingen, verwachtingen, bedoelingen, prognoses, schattingen of voorspellingen (en de aannames die daaraan ten grondslag liggen) van Fugro N.V. uitdrukken of inhouden. Aan toekomstgerichte uitspraken zijn noodzakelijkerwijs risico's en onzekerheden verbonden. De werkelijke toekomstige resultaten of omstandigheden kunnen dan ook wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of bedoeld in toekomstgerichte uitspraken. De oorzaak van een zodanig verschil kan zijn gelegen in diverse factoren (zoals, niet limitatief, de ontwikkelingen in de olie- en gassector en aanverwante markten, valutarisico's en onverwachte operationele tegenslagen). Eventuele toekomstgerichte uitspraken in dit bericht zijn gebaseerd op informatie die Fugro N.V. 's management op dit moment ter beschikking staat. Fugro N.V. neemt geen verplichting op zich om steeds een publieke aankondiging te doen indien zich wijzigingen voordoen in die informatie of indien er anderszins wijzigingen of ontwikkelingen zijn met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken in dit bericht.


2 van 2


---- --