Gemeente Amsterdam



Haven Amsterdam helpt bij werving en opleiding personeel

16 januari 2007
-
Haven Amsterdam

Nieuwe bedrijven in het havengebied en rond Schiphol krijgen de helft van hun bijscholings- en wervingskosten voor laaggeschoold personeel vergoed. Vestiging in de regio Amsterdam wordt zo aantrekkelijker en het verhoogt de kwaliteit van de arbeidsmarkt.

Haven Amsterdam gaat havenbedrijven helpen met het vinden van personeel met de juiste opleiding. De helft van de kosten die havenbedrijven moeten maken voor het werven en opleiden van laaggeschoolde vaste medewerkers in de logistiek, productie en assemblage kunnen door Haven Amsterdam vergoed worden. De actie is een vervolg op het programma Kwaliteitsimpuls Arbeid dat in 2004 van start ging voor bedrijven in het havengebied.

Havenkraan in actie - fotograaf Kees Hoogeveen Subsidie voor bijscholing

In het kader van het concept Airport/Seaport, waarin men uitgegaat van het idee dat de lucht- en de zeehaven elkaar versterken, komen bedrijven tussen het havengebied en Schiphol in aanmerking voor bijscholingssubsidie. Het gaat om de bedrijvenparken Hoogtij, Westpoort, Atlaspark, Lutkemeer, Lijnden, Schiphol oost en zuidoost en Schipholrijk. Elk bedrijf dat zich hier vestigt, uitbreidt of verplaatst, kan aanspraak maken op subsidie. Te denken valt aan praktijkgerichte cursussen als veiligheid, heftruckchauffeur, lasser, verfspuiter en assemblagewerk, maar ook cursussen Nederlands, communicatie en ICT.