Centric KSI


-PERSBERICHT-
Centric versterkt activiteiten in de retailsector

GOUDA, 16 JANUARI 2007 - CENTRIC NEEMT DE RETAIL POINT-OF-SALE-ACTIVITEITEN (POS) VAN HET BELGISCHE REAL SOFTWARE OVER. DEZE ACTIVITEITEN BETREFFEN POS-HARDWARE EN GERELATEERDE SOFTWARE EN SERVICES EN ZIJN GEHUISVEST IN OOSTKAMP (BELGIË) EN AMERSFOORT (NEDERLAND). DE VERKOOP BETREFT DE CIRCA 100 MEDEWERKERS, KLANTEN, GOEDEREN EN FACILITEITEN GERELATEERD AAN DEZE ACTIVITEITEN. Door de verkoop van de retailactiviteiten kan Real Software zich focussen op zijn andere kernactiviteiten. Centric versterkt met de overname zijn dienstverlening in de retailsector.

Door de overname kan Centric dankzij de rijke historie en de belangrijke klantenkring van de retaildivisie van Real Software zijn activiteiten verder ontwikkelen. Centric Retail Solutions heeft haar positie in de retailbranche de afgelopen jaren versterkt middels diverse andere strategische overnames en is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Gerard Sanderink, algemeen directeur van Centric: "Met de overname van Real Software's POS-activiteiten kan Centric zijn klanten een verbeterd diensten- en oplossingenpalet bieden. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid ons aanbod verder te verbeteren door het grote aantal klanten over wie de ontwikkel- en servicekosten kunnen worden verdeeld." Ashley Abdo, directeur van Real Software: "Door de verkoop van de POS-activiteiten kunnen we ons beter focussen op de markten waarin we een basis hebben om verder te groeien. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de retaildivisie zich dankzij de positie van Centric verder kan ontwikkelen."

De overname is interessant voor zowel klanten als werknemers van de retaildivisie van Real Software. De klanten zijn gebaat bij een grotere organisatie die zich nadrukkelijk richt op hun branche. De service, support en de ontwikkelingen blijven behouden of worden verbeterd, terwijl Real Software en Centric ook de nodige stappen hebben ondernomen om een vlekkeloze overgang te waarborgen. De overname biedt de medewerkers de mogelijkheid hun carrière voort te zetten binnen een organisatie die zich nog nadrukkelijker op de retailsector richt.



Centric KSI