16 januari 200 7

5 nieuwe iShares trackers op Euronext Amsterdam

Beleggen kan nu ook in Infrastructuur, onroerend goed en Turkije trackers

Amsterdam - Barclays Global Investors (BGI), 's werelds grootste aanbieder van Exchange Traded Funds (ETFs) of trackers, kondigt vandaag aan dat zij vijf nieuwe iShares trackers noteert op Euronext Amsterdam. De fondsen zullen allen tegelijkertijd vanaf dinsdag verhandelbaar zijn. Het verder uitgebreide aanbod van trackers biedt beleggers de gelegenheid om op een makkelijke manier in een breed aanbod van markten, die niet altijd makkelijk zijn om in te beleggen, te investeren.

De nieuwe producten zijn:

Alternatives
. iShares FTSE Macquarie Global Infrastructure 100

Emerging Markets
. iShares MSCI Turkey

Onroerend goed
. iShares FTSE EPRA/NAREIT Asia Property Yield Fund . iShares FTSE EPRA/NAREIT US Property Yield Fund . iShares FTSE EPRA/NAREIT Global Property Yield Fund

Als reactie op deze introductie zegt Jennifer Grancio, Head of Distribution iShares Europe; "We hebben geluisterd naar onze clienten en hier op gereageerd door met deze trackers te komen die exposure geven aan markten en asset classes die niet makkelijk toegankelijk zijn. Opnieuw heeft iShares samen met Barclays Global Investors (BGI) een innovatieve stap genomen met het completeren van het aanbod aan vastgoed trackers in Europa. Daarnaast bieden wij nu de mogelijkheid om in Infrastructuur bedrijven te stappen op een wereldwijde basis, beleggers hebben die gelegenheid nog niet gehad. Wij zien deze nieuwe fondsen als een ideaal onderdeel om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. "

Thibaud de Cherisey, Head of ETFs development van Euronext zegt: "Wij zijn verheugd met deze nieuwe trackers die het totaal op Euronext Amsterdam op meer dan 36 brengt. Deze nieuwe trackers vergroten de mogelijkheden voor beleggers door hen snel en makkelijk toegang te bieden tot specifieke beleggingen zoals in onroerend goed en infrastructuur. De opmars van trackers was het afgelopen jaar in Amsterdam indrukwekkend. Het aantal transacties steeg met 167% in 2006 ten opzichte van 2005. De omzet steeg in diezelfde periode met 137%. Met deze 5 nieuwe trackers zijn nu in het NextTrack segment van Euronext 66 producten genoteerd met meer dan 110 verschillende onderliggende waarden.

o De drie iShares FTSE EPRA/NAREIT Property fondsen bieden beleggers de gelegenheid om in onroerend goed ondernemingen te beleggen in Azi?, de VS en Wereldwijd. Deze fondsen bieden beleggers de gelegenheid om hun portefeuille verder te diversifieren naast aandelen en obligaties.

o Het iShares FTSE/Macquarie Global Infrastructure 100 fonds biedt beleggers de gelegenheid om in de werelds leidende infrastructuur fondsen te beleggen, waaronder transport en nuts bedriijven.

o Het iShares MSCI Turkey fonds geeft beleggers de mogelijkheid om met slechts ??n transactie een heel mandje aandelen te kopen. Dit fonds geeft de mogelijkheid om een portefeuille verder te diversifi?n en de verhouding tussen risico en opbrengst te optimaliseren.

- EINDE -