B EN W BERICHTEN 2007 - 02 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 16 JANUARI

Burgemeester

1. (16-01) Het college heeft voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland op 7 maart a.s. 378 stemlokalen aangewezen waar de kiezer zijn stem kan uitbrengen. De kiezer kan straks met zijn stempas in elk Rotterdams stemlokaal terecht. Daarom zijn er 6 extra stemlokalen aangewezen op drukke plaatsen in de stad. De lokalen, waaronder de 279 die toegankelijk zijn voor mindervaliden, zullen door een openbare kennisgeving bekend worden gemaakt door publicaties op de achterzijde van de kandidatenlijst die huis aan huis wordt verspreid en op internet. Het college heeft ook het model van de stempas vastgesteld. Dat moet voldoen aan een aantal echtheidskenmerken. De stempas vervangt de oude oproepingskaart.

2. (16-01) Burgemeester en wethouders hebben het bestuur van het Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer laten weten dat zij ingestemd hebben met de begrotingswijzer 2007.

3. (16-01) Het college van B en W heeft de aanpak voor de communicatie tussen burger en bestuur vastgesteld. De aanpak is uitgewerkt langs drie lijnen:
- een community voor groepen Rotterdammers die actief zijn in de Rotterdamse samenleving;
- periodieke gesprekken van alle collegeleden met groepen Rotterdammers om ervaringen uit de Rotterdamse samenleving te halen en om beleidsvoornemens in een vroeg stadium te toetsen
- een onderzoeksprogramma; representatief onderzoek naar het profiel en de gewenste inzet van het college, peilingen over actuele kwesties en een signaleringssysteem om bestuur en beleidsadviseurs snel te kunnen informeren over trends en signalen uit de samenleving.

Wethouder Economie, Haven en Milieu

1. (16-01) Het college heeft de Rapportage Luchtkwaliteit over 2005 van de DCMR Milieudienst Rijnmond vastgesteld. De gemeente Rotterdam is volgens het Besluit luchtkwaliteit verplicht om jaarlijks over de luchtkwaliteit te rapporteren aan de Gedeputeerd Staten van Zuid Holland.

Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang

1. (16-01) Het college gaat ermee akkoord dat de GGD een voorschot van 100.000 euro uitbetaalt, vanwege een definitieve afhandeling van een schadestaatprocedure.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (16-01) Het college van B en W heeft besloten om een samenwerkingsverband aan te gaan met Rotterdam Topsport. Het gaat om de afname van een aantal VIP-kaarten en om een ontvangstruimte tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournement van maandag 19 tot en met zondag 25 februari 2007. Dit toernooi is het grootste herenindoortennistoernooi ter wereld.

2. (16-01) Het college heeft besloten een waarderingssubsidie toe te kennen aan de Stichting Grote Lupardi voor de organisatie van een carnavalsfeest op 28 januari 2007. Het feest is bedoeld voor mensen met een beperking (handicap, hoge leeftijd, ziekte of isolement).

3. (16-01) Het college van B en W heeft besloten tot deelname aan het Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land. Dat is een samenwerking tussen steden die op de vaarroute Leiden-Rotterdam liggen en een aantal particuliere partijen. De samenwerking heeft als doel het verbeteren van de vaarroute Leiden-Rotterdam voor toeristisch en recreatief gebruik, het beter bereikbaar maken over het water van de betreffende steden en het leggen van een koppeling met de wandelinfrastructuur en groengebieden.

4. (16-01) Het college heeft kennis genomen van de resultaten van een onderzoek van professor Jan Gehl naar de kwaliteit van de buitenruimte in een deel van het centrum van Rotterdam. Professor Gehl is internationaal erkend en heeft gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte van steden als Melbourne, Londen, Parijs, Kopenhagen, Dubai en Sao Paulo. Het rapport van Gehl bevat een analyse van de huidige situatie en voorstellen hoe de kwaliteit van de openbare ruimte van het centrum kan worden verbeterd. De onderzoeksresultaten worden betrokken bij de visie op de buitenruimte in het centrum waaraan momenteel wordt gewerkt.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (16-01) Het college heeft besloten de bezwaren over een disciplinair ontslag van een medewerker ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven.

Schriftelijke vragen

(16-01) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer A. Bonte (Groen Links) inzake het onveilig materieel van RandstadRail. . De heer H.C. van Schaik (Leefbaar Rotterdam) over de stoffenmarkten in Rotterdam. . De heren L.C. Bruijn en R. Moti (PvdA) inzake de aanpassing van de tramsporen voor de Citadis-trams. . De heer P.B. van Tijn (VVD) over inburgering tijdens periode van aanbestedingen taalcursussen.


---- --