2B Interactive neemt SAP-branchegenoot BBIT Consulting over


Versterking positie retail markt

EINDHOVEN, 20070116 -- ICT dienstverlener 2B Interactive in Eindhoven neemt per 1 januari 2007 SAP reseller BBIT Consulting uit Mijdrecht over. Hiervoor ondertekenden beide partijen gisteren het contract. 2B Interactive richt zich op ERP-oplossingen voor handel, retail, onderwijs, (maak)industrie en zakelijke dienstverlening. Met de overname van retail en groothandel specialist BBIT versterkt 2B Interactive haar positie in deze segmenten.

De overname past binnen de groeistrategie van 2B Interactive om de schaalgrootte van haar SAP activiteiten in haar belangrijkste markten op korte termijn te vergroten. 2B Interactive wil dit realiseren door zelfstandige groei en via overnames. Niet alleen om bestaande en nieuwe klanten beter van dienst te zijn, maar ook om projecten te kunnen uitvoeren waar zeer specifieke kennis en ervaring vereist is.

Retail- en groothandelspecialist
Met BBIT vindt 2B Interactive hierin een geschikte partner. Sinds 10 jaar is BBIT een gerespecteerde SAP partner in de retail- en groothandelmarkten. BBIT werkt onder meer voor retailklanten in hardgoods en voor groothandelsklanten in de AGF sector en in de technische sector. BBIT beschikt over eigen ontwikkelde oplossingen voor deze markten, gebaseerd op SAP, waarmee middelgrote en kleinere organisaties op efficiënte wijze SAP kunnen invoeren. Daarnaast verleent BBIT SAP-gerelateerde diensten aan grote SAP gebruikende organisaties. BBIT telt 35 medewerkers en is gevestigd in Mijdrecht.

Verwachting
2B Interactive verwacht in 2007 inclusief BBIT circa 16,5 miljoen euro omzet te realiseren met 135 medewerkers in de Benelux. BBIT zal vanaf 2007 een positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. De technologische ontwikkelingen in de ERP markt (Netweaver) en professioneel beheer van systemen en applicaties vragen om verdere specialisatie en schaalgrootte. Deze strategie komt overeen met de doelstelling van ERP software leverancier SAP om haar positie in dit marktsegment te vergroten.