Ouders willen beruchte en falende bestuur naar huis sturen

Slv flevoland

Almere, 15 Januari 2007

Ouders willen beruchte en falende bestuur naar huis sturen

De ouders van de islamitische basisscholen te Almere, Lelystad en Hilversum houden uit protest massaal hun kinderen thuis op dinsdag 16 januari 2007.

De ouders verzamelen zich om 8.45 uur op de basisschool Al Iman Regentesseweg 1, 1312 AA te Almere. Alle media worden verzocht te komen om de ouders hun mening te laten horen.

Ouders eisen per direct dat het huidige bestuur aftreedt en plaatsmaakt voor een nieuw bestuur om orde op zake te stellen. Op dit moment worden de scholen niet bestuurd door het huidige bestuur. Het huidige bestuur is onbekwaam, onbetrouwbaar en heeft gefaald bij het besturen van onze scholen. Ouders hebben het vertrouwen opgezegd in dit bestuur. De scholen worden gestuurd door de besturen van basisschool As-Siddieq (Amsterdam) en ICA Islamitisch College Amsterdam. Dit pikken wij als ouders niet. Ouders willen niet dat de scholen bestuurd worden door deze besturen die banden hebben met de El Tawheed moskee. Na het mislukken van de fusie met de basisschool As-Siddieq en de poging tot overname door deze besturen, gooien de besturen modder over en weer en beschuldigen elkaar. Vriend en vijand is van mening dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs en het pedagogische klimaat op onze scholen. Leerlingen, ouders en leraren hebben hieronder te lijden. Daarom doen de ouders met klem beroep op zowel van de lokale- als rijksoverheid, onderwijsinspectie en de koepelorganisatie ISBO in te grijpen en dit bestuur weg te sturen en een nieuw transparant bestuur te installeren die het vertrouwen geniet van de ouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dhr. Akkouh (actievoerder namens ouders)

06 40913754