1500e meisje bevrijd uit Indiaas bordeel


LEIDERDORP, 20070116 -- Ze worden ontvoerd uit Nepalese bergdorpen en voor zo'n ¤ 400,- verkocht aan Indiase bordeelhouders. Daar wacht hen, op duizenden kilometers van huis, gruwelijke mishandelingen en verkrachtingen. Vervolgens zetten bordeelhouders de meisjes onder mensonterende omstandigheden `aan het werk' in hun bordelen: 25 klanten per dag, 7 dagen per week. Het gaat om kinderen vanaf 7 jaar...

Bevrijding
Zíj kunnen niet kiezen. Wij wel. Daarom kiest People's Trust Nederland (PTN) voor het bevrijden van minderjarige meisjes uit Indiase bordelen. "Dat doen we met 2 door ons opgerichte bevrijdingsteams: Rescue Foundation in Bombay en STOP in Delhi. Onze medewerkers bezoeken, gewapend met verborgen camera's, de bordelen om de ontvoerde kinderen te traceren. Met het videobewijs gaan ze naar de politie, waarna er in samenwerking met de politie een inval wordt gedaan. Dat laatste is uniek, want PTN is de enige NGO (Non Governmental Organisation) op dit gebied die door de Indiase overheid wordt erkend. Na hun bevrijding leggen de kinderen een getuigenverklaring af tegen de ontvoerders (zogenaamde traffickers) en de bordeelhouders", aldus oprichter Dirk van de Wijngaard. Dankzij de acties van PTN is nu het 1500e meisje bevrijd. En inmiddels zijn meer dan 250 van hun uitbuiters gearresteerd en veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 jaar en langer.

Bevrijd...en dan? Een nieuw leven!
PTN ontfermt zich over de misbruikte meisjes in speciale opvanghuizen in Kathmandu (Nepal), Delhi en in Bombay. Daar krijgen ze allereerst een professionele medische begeleiding. Na verloop van tijd hebben ze de mogelijkheid om - dankzij goed onderwijs en gerichte beroepsopleidingen - zelfstandig een nieuw, menswaardig leven te beginnen. Een aantal van de bevrijde meisjes behoort inmiddels tot de staf van Rescue Foundation en STOP. De kosten van het bevrijden, opvangen, begeleiden, opleiden en eventueel repatriëren bedragen per kind slechts ¤ 400,-. Hetgeen wrang genoeg hetzelfde bedrag is als waarvoor ze door de `traffickers' aan de bordelen worden verkocht.

Help ook mee!
U kunt de stichting helpen om nog meer meisjes te bevrijden! Maak uw donatie over op ABN AMRO rekeningnummer 48.69.20.267 ten name van Stichting People's Trust Nederland te Leiderdorp. Wilt u op een andere manier behulpzaam zijn, kijk dan op de website www.peoplestrust.nl voor meer informatie.

Zij kunnen niet kiezen. Wij wel. U ook. Help PTN in de strijd tegen de kinderprostitutie in India.





Ingezonden persbericht